„Tatăl” complexului Poiana Zânelor şi trei directori de bancă, trimişi în judecată. Prejudiciul cauzat, două milioane de euro

„Tatăl” complexului Poiana Zânelor şi trei directori de bancă, trimişi în judecată. Prejudiciul cauzat, două milioane de euro

Procurorii anticorupţie clujeni au trimis în judecată 18 persoane, printre care se numără şi omul de afaceri Emil Nistor, fostul proprietar al complexului Poiana Zânelor din Valea Mare. Cei 18 sunt acuzaţi că au obţinut aproape 100 de credite illegal de la două bănci. Prejudiciul cauzat trece de două milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cei acuzaţi se numără două directoare a sucursalelor BCR Năsăud şi Rodna, directorul sucursalei Bistriţa a UniCredit Ţiriac Bank, dar şi mai mulţi consilieri şi ofiţeri de credite ale celor două bănci. Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanei.

Toată escrocheria care a dus la un prejudiciu de peste două milioane de euro a fost pusă la cale de omul de afaceri Emil Nistor, fostul administrator al complexului Poiana Zânelor din Valea Mare.

În perioada iunie 2005- februarie 2008, Emil Nistor care administra cinci societăţi comerciale, a obţinut prin intermediul a 89 de persoane interpuse, majoritatea angajaţi ai acestora, un număr de 98 credite de la două bănci. Acesta se folosea de documente ce atestau venituri salariale nereale.

Pentru a obţine cele aproape 100 de credite, omul de afaceri a apelat la directorii sucursalelor bancare, pe care i-a convins să încalce legea şi să le ofere credite celor 89 de angajaţi. În 2007, Emil Nistor l-a implicat şi pe fiul său în „afacerea” necurată.

Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul produs unităţilor bancare ajunge la 2,1 milioane de euro. 9 persoane s-au ales şi cu sechestru asupra unor bunuri mobile şi imobile, în vederea recuperării prejudiciului.

Omul de afaceri Emil Nistor este acuzat de iniţiere de grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu contra intreselor persoanei, complicitate la înşelăciune în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Fiul omului de afaceri şi angajaţii firmelor administrate de el sunt acuzaţi de aderare la grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri.Vă mai recomandăm:

Maria Grapini, ministrul Turismului, îi trimite pe români la un complex în faliment de trei ani

12 persoane, cercetate pentru că au obţinut frauduros credite bancare


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările