Cum a încercat un antrenor de fotbal să corupă un băieţel „cu lecţii de sex anal“. L-a întrebat dacă ştie cum e „în fund“ şi s-a oferit să-i arate

Cum a încercat un antrenor de fotbal să corupă un băieţel „cu lecţii de sex anal“. L-a întrebat dacă ştie cum e „în fund“ şi s-a oferit să-i arate

Sursă foto: sciencenews.org

Un bărbat de 37 de ani din Bistriţa Năsăud, instructor la un club sportiv din oraş, a fost condamnat recent de prima instanţă la opt luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de racolare a minorilor în scopuri sexuale. Bărbatul i-a propus unui copil „lecţii de sex anal“, i-a spus că-l iubeşte şi s-a oferit să-l ajute cu plata unui cantonament în Danemarca.

Avansurile antrenorului la adresa băieţelului au început în 2017, după ce bărbatul a luat legătura cu mama copilului şi a rugat-o să-şi lase fiul să participe la antrenamente, motivând că l-a văzut pe băiat jucând fotbal şi i-a remarcat anumite calităţi.

Femeia a fost de acord, mai ales că îl cunoştea pe individ încă din copilărie.

După câteva zile de la începerea antrenamentelor, antrenorul  i-a dat primul mesaj copilului şi l-a întrebat ce face, însă băiatul nu i-a răspuns. Ulterior, i-a trimis din nou un mesaj puştiului, întrebându-l, printre altele, cum stă cu „gagicile”. După mai multe replici legate de sex, antrenorul  l-a întrebat şi dacă ştie cum e „în fund”, cu referire la raporturile sexuale anale.

Pentru că băieţelul i-a răspuns că habar n-are, bărbatul a plusat întrebându-l dacă vrea să ştie, iar  copilul i-a răspuns „da” . 

„După răspunsul minorului, inculpatul l-a chemat pe teren unde vor fi numai ei doi, însă minorul a fost indecis, răspunzând că nu ştie dacă să dea curs invitaţiei de a merge pe teren , însă a acceptat să se întâlnească cu inculpatul pe terenul de fotbal. În aceeaşi zi, inculpatul i - a propus minor ului să vizioneze împreună un film (minorul înţelegând că era vorba de un film porno), chiar pe terenul de fotbal. Întâlnirea a avut loc în după amiaza aceleiaşi zile şi a durat aproximativ 10- 15 minute, timp în care inculpatul şi persoana vătămată au discutat atât despre sex, inculpatul explicându-i minorului cum se întreţin raporturi sexuale între persoane de sex dif erit, precum şi despre fotbal. (...) Tot inculpatul a fost cel care i-a trimis un mesaj minorului persoană vătămată întrebându-l ce mai face, însă minorul i-a răspuns că nu poate vorbi, deoarece este cu fratele său”, se arată în considerentele deciziei nr.126/2019, pronunţată de Judecătoria Bistriţa (www.rolli.ro).

 Antrenorul i-a spui băieţelului că-l iubeşte

La puţin timp, antrenorul i-a trimis copilului un mesaj în care i-a spus că-l iubeşte, iar în aceeaşi noapte i-a mai transmis un mesaj, prin care l-a întrebat ce face şi dacă doarme. Băiatul nu i-a mai răspuns la aceste mesaje şi nici la următoarele trimise de antrenor, dar bărbatul a continuat însă să-l apeleze pe puşti.

 S-a oferit să-i achite cantonamentul în Danemarca

Pentru că băieţelul a început să vină din ce în ce mai târziu acasă, mama a devenit suspicioasă. 

„Îngrijorările mamei persoanei vătămate raportat la relaţia acestuia cu inculpatul au crescut pe măsură ce a a fl at că fiul ei, urma să plece cu echipa în Danemarca într-un turneu , iar inculpatul (...) i-a spus acesteia că dacă nu a re bani pentru a achita costul transportului , respectiv suma de 280 euro, va face el rost de bani ()”, se mai arată în considerentele deciziei citate. 

Când femeia a descoperit, în telefonul băiatului, mesajele cu tentă sexuală pe care antrenorul i le trimitea copilului ei, s-a dus direct la Poliţie.

A invocat probleme psihice

Antrenorul a recunoscut, la audieri, comiterea faptelor, dar a spus că discuţia cu tentă sexuală pe care a iniţiat-o cu băiatul s-ar fi datorat „ unei scăpări psihice” pe care a avut-o în acel moment , „scăpare” despre care a spus că nu şi-o explică.

Mai mult, a cerut să fie supus unei expertize medico-legale psihiatrice, invocând  unele probleme de natură psihică pe care le-ar fi avut de la naştere.

Deşi a constat că individul fusese diagnosticat cu „ întârziere mentală uşoară”, s-a concluzionat că inculpatul a avut  discernământ cu privire la conţinutul şi consecinţele faptelor sale, atât la data comiterii faptei cât şi în instanţă.

"Condamnă inculpatul P. A. la pedeapsa de 8 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale (...). Dispune suspenda rea executarea pedep sei sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii (...)Obligă inculpatul ca , pe parcursul termenului de supraveghere , inculpatul presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile (...) Obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Bistriţa -Năsăud sau î n colaborare cu instituţii din comunitate. Atenţionează inculpatul asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta, cu rea-credinţă, măsurile de supraveghere ori nu va executa, cu rea-credinţă, obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere , respectiv revocarea suspendării sub supraveghere şi dispunerea executării pedepsei”, se mai arată în considerentele  deciziei deciziei nr.126/2019 pronunţată de Judecătoria Bistriţa (www.rolli.ro), care a fost una nedefinitivă.

De precizat că decizia amintită nu-i interzice  bărbatului să mai profeseze ca antrenor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: