Fetiţă de 7 ani împuşcată de un poliţist. Copilul se afla pe bancheta din spate a unei maşini urmărite de oamenii legii, după ce şoferul a refuzat să oprească

Fetiţă de 7 ani împuşcată de un poliţist. Copilul se afla pe bancheta din spate a unei maşini urmărite de oamenii legii, după ce şoferul a refuzat să oprească

Poliţişti la Poienile de Sub Munte. FOTO: vasiledale.ro

Un grav incident s-a petrecut joi seara, 20 iunie, în localitatea Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş. Un poliţist aflat în urmărirea unui şofer care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii a împuşcat din greşeală o fetiţă care era pasageră în maşina urmărită.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Detalii noi ies la iveală în cazul anchetei desfăşurate în urma evenimentului înregistrat la Poienile de Sub Munte, unde o fetiţă de 7 ani a fost împuşcată accidental de către un poliţist care urmărea o maşină în trafic, după ce şoferul a refuzat să oprească la filtru. Focurile de armă, cel de avertisment şi restul de şase îndreptate spre maşină, au fost trase chiar de către ofiţerul care coordona acţiunea.
 
 
 
 
Unchiul fetiţei care a fost împuşcată accidental de către un poliţist în timp ce urmărea o maşină care a refuzat să oprească la filtru în judeţul Maramureş a făcut primele declaraţii. Băiatul în vârstă de 16 ani se afla şi el în maşină în momentul în care prietenul său nu a oprit la semnalele poliţiştilor.
 
 
 
 
Acţiunea desfăşurată de către poliţişti în cursul zilei de joi, 20 iunie, la Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş, a avut loc în baza unei informaţii pentru combaterea infracţiunilor pe linie rutieră şi de contrabandă. 
 
Poliţistul care a deschis focul asupra maşinii care nu a oprit la filtru, rănind-o accidental pe fetiţa care era pasageră, face parte din Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti. Alături de acesta, alţi 15 poliţişti din Capitală participau la acţiune.
 
 
 
 
Şoferul care a fugit cu poliţiştii pe urme în judeţul Maramureş a fost internat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice. Conform procedurii, în funcţie de rezultatul comisiei de examinare, acesta urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Cazul este cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.
 
 
 
Fetiţa împuşcată din greşeală de către un poliţist, pasagera maşinii urmărite de oamenii legii, condusă de un şofer care a refuzat să oprească la filtru, va fi operată vineri, 21 iunie, de către medicii Secţiei de Chirurgie Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Starea de sănătate a fetiţei este una stabilă, rana provocată de glonţ nepunându-i viaţa în pericol.
 
 
 
 
În acţiunea de urmărire, poliţiştii au tras focuri de armă atât în plan vertical cât şi spre direcţia maşinii. Mama fetiţei rănite spune că spre maşina ciuruită de gloanţe s-au tras şapte focuri de armă. 
 
„Să le las aşa? Îi dau în judecată, ce să fac? Dacă îmi omora copilul sau ceva? Vedem ce ne spun medicii. Fetiţa spune că e bine, că nu o doare nimic, dar eu nu i-am văzut piciorul pentru că e pansat. Medicii de la Vişeu nu mi-au spus dacă glonţul i-a strâpuns piciorul, doar că nu este grav”, a spus Mihaela Şuldac, mama fetiţei rănite.
 

Mai multe detalii aici. 

Copila în vârstă de 7 ani a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, cu plaga împuşcată în picior.

Din primele informaţii, poliţiştii desfăşurau o amplă acţiune pe raza localităţii Poienile de Sub Munte. Şoferul maşinii de teren a refuzat să oprească la filtru, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea lui.

În încercarea de a-l opri, oamenii legii au tras focuri de armă, însă un glonţ a nimerit-o pe o fetiţă de 7 ani care era pasageră pe bancheta din spate.

Potrivit medicilor, aceasta a fost preluată de un echipaj SMURD EPA cu leziuni la unul dintre membrele inferioare şi transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean din Baia Mare. 

Firul evenimentelor
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Florina Meteş, acţiunea desfăşurată în Poienile de Sub Munte a avut loc în baza unei informaţii pe linia combaterii infracţiunilor rutiere şi de contrabandă.
 
„Un echipaj de poliţie a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcţie frontală, faţă de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş. Şoferul maşinii de teren şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-şi asigura scăparea”, a arătat Florina Meteş.
 
Pentru că nu a oprit la semnalele poliţiştilor, oamenii legii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre ei executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia maşinii.
 
„Pe timpul urmăririi, şoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei. La scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă. De asemenea, din primele verificări realizate la faţa locului, s-a constatat că, în acea casă, la nişte cunoştinţe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetiţe şi 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani”, a mai arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. 
 
Una dintre fetiţe prezenta o rană la picior, motiv pentru care poliţiştii i-au acordat primul ajutor şi au solicitat intervenţia ambulanţei. Ulterior a fost găsit şi suspectul într-o livadă şi momentan se află în custodia Poliţiei. 
 
„În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. Menţionăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulaţie şi avea număr fals de înmatriculare”, a mai precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. 
 
UPDATE Starea fetiţei
 

Potrivit directorului medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Maramureş, dr. Alexandru Ilieş, fetiţa este în afara oricărui pericol.

„Fetiţa de 7 ani a fost preluată de un echipaj EPA SMURD la ora 18.09 şi dusă la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Vişeu. A primit tratamentul necesar pentru plagă prin împuşcare laba piciorului drept. De aici, a fost preluată de un echipaj tip B şi va fi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, însoţită de mamă. Este stabilă şi liniştită” a precizat acesta. 

 

Citeşte şi

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: