Cum i-au schimbat drogurile viaţa unui olimpic la matematică. Tânărul urmărit 60 de kilometri de poliţişti excela la învăţătură. „Păcat pentru părinţi“

Cum i-au schimbat drogurile viaţa unui olimpic la matematică. Tânărul urmărit 60 de kilometri de poliţişti excela la învăţătură. „Păcat pentru părinţi“

Tânărul de 18 ani (sus), alături de prietenul cu care se afla în maşină. FOTO: Arhivă

Tânărul de 18 ani care a fost oprit cu focuri de armă de către poliţişti maramureşeni şi-a „vândut” viaţa drogurilor. Olimpic la matematică, acesta este elev la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, dar de când a intrat într-un anturaj dubios viaţa lui s-a transformat într-un coşmar. A devenit un client fidel al substanţelor interzise, chiar dacă părinţii lui au depus toate eforturile pentru a-l scăpa din mirajul drogurilor.

Tânărul în vârstă de 18 ani locuieşte în cartierul Săsar din Baia Mare, o zonă cunoscută pentru consumul de droguri în rândul tinerilor. Potrivit unor declaraţii făcute de către un apropiat al tânărului pentru vasiledale.ro, şoferul care a refuzat să oprească la semnalale poliţiştilor, dar şi după ce aceştia au tras focuri de armă, are permis de conducere doar de câteva luni.
 
 
„Păcat pentru părinţi. Sunt nişte oameni deosebiţi. Din păcate, cartierul Săsar este plin de drogaţi şi nu face nimeni nimic. Aşa a căzut şi acest copil în plasa lor. Părinţii copilului sunt cadre în învăţământ şi se luptă de mult să oprească ceea ce se întâmplă în cartier dar autorităţile îi ignoră. Şi aşa un copil olimpic la matematică s-a distrus şi pe el, şi familia. Această poveste ar trebui relatată în ştire nu să se arunce cu mizerii. Fiecare avem copii şi ni se poate întâmpla”, a declarat un cunoscut pentru sursa citată. 
 
Au încercat să îşi scape copilul din ghearele drogurilor
 
Pentru a încerca să îl scape din ghearele drogurilor, dar şi al anturajului dubios pe care îl frecventa, părinţii tânărului l-au internat pe acesta într-un centru de dezintoxicare. La externare părea să îşi fi revenit, până sâmbătă, 7 septembrie, când mama acestuia a bănuit din nou că face parte din acelaşi anturaj, iar simţurile nu au înşelat-o. A anunţat imediat de urgenţă poliţia după ce tânărul în vârstă de 18 ani a refuzat să îi returneze maşina. 
 
„Poliţiştii au demarat de îndată activităţile specifice în vederea depistării autoturismului indicat. Maşina a fost depistată pe raza oraşului Şomcuta Mare. Întrucât şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, acroşând autospeciala din dotare, poliţiştii din Şomcuta Mare au pornit în urmărirea sa şi au luat de îndată legătura cu poliţiştii din judeţele limitrofe. La ieşire din localitatea Mesteacăn, întrucât şoferul nu s-a supus somaţiilor poliţiştilor, au fost executate focuri de avertisment, atât în plan vertical cât şi la nivelul pneurilor. Şoferul şi-a continuat deplasarea până pe raza localităţii Ileanda, unde din nou a ignorat semnalele poliţiştilor, iar la scurt timp, pentru că nu a păstrat distanţa de siguranţă, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat din Oradea. Nicio persoană nu a fost rănită”, a arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. 
 
Prima acuzaţie: distrugere
 
Potrivit poliţiştilor, tânărul în vârstă de 18 ani este cercetat pentru distrugere, iar dacă rezultatul toxicologic va fi pozitiv şi se va dovedi că a consumat substanţe interzise înainte să urce la volan, dosarului său penal i se va adăuga o nouă acuzaţie.
 
 Înainte de a goni cu poliţiştii pe urme, tânărul a alimentat autoturismul dintr-o staţie de carburanţi din Baia Mare şi a plecat, fără a achita contravaloarea combustibilului. Mai mult, în momentul în care a fost prins se afla în maşină cu un prieten, care potrivit unor surse a fost recent eliberat din Penitenciarul Baia Mare. Imediat ce au fost încătuşaţi, aceştia au fost loviţi de către un jandarm. 
 
„În momentul de faţă, comanda Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş a demarat o verificare preliminară, privind modul de acţiune al subofiţerului jandarm, iar în funcţie de rezultatul verificărilor, se vor lua toate măsurile conform prevederilor legale”, au arătat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.
 
Citeşte şi
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: