Nepotul omului de afaceri Valeriu Damian, acuzat că a comandat uciderea unchiului. Judecătorii Tribunalului Bacău l-au arestat pentru 29 de zile

Nepotul omului de afaceri Valeriu Damian, acuzat
că a comandat uciderea unchiului. Judecătorii Tribunalului Bacău l-au arestat
pentru 29 de zile

Vila în care a fost ucis Valeriu Damian

Mihăiţă Mincioagă, nepotul patronului lanţului de benzinării Helios, găsit ucis în propria vilă din comuna Mărgineni, va sta după gratii pentru următoarele 29 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

El este acuzat că ar fi pus la cale crima unchiului şi pentru aceasta ar fi chemat mai mulţi bărbaţi din Republica Moldova care să pătrundă în casa omului de afaceri şi să îl ucidă. Mincioagă avea o datorie la Valeriu Damian de 300.000 de euro, pe care refuza de mai mulţi ani să o returneze.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate indicii importante şi obţinute probe în ceea ce priveşte participarea celui care este chiar nepotul victimei, a declarat prim-procurorul Felix Bănilă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Familia lui Valeriu Damian este şocată de vestea că planul diabolic al uciderii a fost pus la cale chiar de o rudă.

Sunt şocată! Aş vrea să dau ochii cu Mihăiţă, vărul meu, cel care este acum în boxa acuzaţilor. De fapt aş vrea ca el să dea ochii cu mine. Să se uite în ochii mei şi să-mi spună de ce a făcut asta. Nu înţeleg de ce! Care a fost motivul? Procurorii şi poliţiştii şi-au făcut treaba până la capăt şi nu pot decât să le mulţumesc, însă tata tot mort este. Ba mai mult, mă doare că eu sunt rudă Mihăiţă, am copilărit cu el şi nu mă aşteptam la aşa ceva. Şi mai am o problemă, mare de tot! Cum o să le explic eu acest lucru copiilor mei?, se întreabă Daniela Baicu, fiica omului de afaceri ucis şi mamă a trei copii.

Suspectul de după gratii este şi el la rândul lui un prosper om de afaceri, care deţine mai multe spaţii comerciale în Bacău.

Valeriu Damian a fost găsit ucis în august 2011 în vila sa din comuna Mărgineni. Nouă persoane mai sunt arestate în acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, Mincioagă riscă până la 25 de ani de închisoare.

Alte articole:

FOTO VIDEO Doi fraţi moldoveni, primii reţinuţi în cazul crimei omului de afaceri Valeriu Damian

FOTO VIDEO Fratele şi fiica omului de afaceri Valeriu Damian au venit la Tribunal ca să dea ochi în ochi cu moldovenii implicaţi în asasinat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările