S-au dat victime ale pandemiei de COVID-19, cu acte false, pentru a obţine bani de la stat. Percheziţii la Bacău

S-au dat victime ale pandemiei de COVID-19, cu acte false, pentru a obţine bani de la stat. Percheziţii la Bacău

Poliţiştii au ridicat mai multe documente care probează fapteleFOTO Arhivă Adevărul

În cursul zilei de marţi, 15 iunie, poliţiştii din Bacău au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de falsuri în înscrisuri în legătură cu obţinerea indemnizaţiilor de stat aferente activităţilor afectate grav de pandemie. Opt persoane au fost aduse pentru audieri, la sediul Poliţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La data de 15 iunie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, de ordine publică şi poliţişti criminalişti din Bacău au efectuat, în municipiul Bacău, 5 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii şi complicitate la înşelăciune.

Din cercetări a reieşit că opt persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 54 de ani, ar fi indus în eroare Agenţia Judeţeană Pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bacău şi ar fi încasat lunar, în cursul anului 2020, îndemnizaţii de sprijin acordate de la bugetul de stat, în contextul pandemiei cauzate de virusul Sars-CoV-2, în baza unor contracte încheiate în temeiul legii drepturilor de autor, cu două societăţi comerciale, despre care există suspiciunea că ar fi false.

Prin activităţile desfăşurate, s-ar fi cauzat un prejudiciu la bugetul de stat, în valoare de aproximativ 340.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit mijloace materiale de probă. Opt persoane au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost audiate.

Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi aplicarea măsurilor legale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Vă recomandăm şi:

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la Universitatea Titu Maiorescu, la Primăria Capitalei şi la locuinţele unor persoane bănuite de delapidare şi abuz în serviciu

Pandemia a accentuat corupţia. România este pe primul loc în topul UE privind mita oferită pentru servicii medicale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările