Un stomatolog şi un dermatolog joacă într-un film care va avea premiera peste câteva zile

Un stomatolog şi un dermatolog joacă într-un film care va avea premiera peste câteva zile

Dan Merişca (stânga) şi Dan Stoica FOTO West TV

Un medic stomatolog şi un dermatolog din Arad au devenit actori. Dan Merişca este un cunoscut stomatolog, dar şi pictor, iar Dan Stoica este cel mai cunoscut dermatolog din zona de Vest a ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi joacă în filmul „Frânturi de Speranţă”, care va avea premiera pe data de 2 septembrie, al Cinema Arta din municipiul Arad, începând cu ora 19:00.  Ambii lucrează ca medici de ani de zile. Unul joacă în film rolul unui pictor, ceea ce este şi în realitate, când nu este la cabinet, iar dermatologul este comisar.

Filmul s-a turnat în aceasta vară la Arad. Pictorul Dan Merişca debutează în film, în rolul unui artist de succes, cu şcoală la Roma, care are de luptat pe mai multe fronturi pentru a-şi face o carieră atat în ţară cat şi in străinătate. Scenariul şi regia aparţin lui Cătălin Dupu, regizor şi actor, care l-a avut ca maestru pe marele Dem Rădulescu, în anii 90. Dan Merişca spune că a ales să joace în film, deoarece „artistul din mine vroia ceva nou, ceva provocator. Am ales meseria de doctor după care în timpul liber am ales pictura şi iată că acum actoria. Îmi place mult şi vreau să merg mai departe. Mentorul meu a fost regizorul Cătălin Dupu, un profesionist desăvârşit care m-a introdus în tainele acestei meserii”, spune stomatologul arădean.

Stomatologul Dan Merişca  FOTO arhivă personală

Celălalt medic din Arad, Dan Stoica, a ajuns să joace în film la recomandarea stomatologului.
Se căuta un comisar. Aveam nevoie de  un tip cu voce foarte masculină, cu atitudine, talent. regizorul l-a acceptat din prima când i l-am prezentat”, mai mărturiseşte Dan Merişca.

Dermatologul Stoica spune şi el că a ajuns să joace în film datorită colegului. „Prietenul meu Dan Merişca care este un pictor destul de cunoscut m-a recomandat. Ne-am întâlnit la un curs de medicină estetică pe care îl ţineam eu. El mi-a dat această idee, fiind implicat în proiect de  mai mult timp. Am rolul unui comisar care rezolvă cazul din punct de vedere poliţienesc”, spune medicul. Acesta mai mărturiseşte că nu i-a fost greu deloc să facă pe cosmisarul. 

Dan Stoica este medic dermatolog din anul 1997. El spune că a dorit să devină ginecolog, ulterior să facă chirurgie plastică, însă până la urmă a ales să fie dermatolog deoarece i-a plăcut mult de un profesor care i-a îndrumat paşii în carieră. 


Dermatologul Dan Stoica FOTO Claudia Untaru

Filmul „Frânturi de speranţă” în care joacă cei doi spune o poveste românească, dar nu gri, a unui pictor de succes, care luptă pentru a-şi face o carieră în ţară şi străinătate. „Frânturi de speranţă” este un dublu debut,  în primul rând pentru că Dan Merişca, pictorul, debutează în film, cu un rol ce a demonstrat că-l prinde şi în viaţa de zi cu zi, acela de artist plastic. În al doilea rând, personajul comisarul Gabriel Voinescu apare şi el pentru prima oară pe marele ecran, acesta fiind cunoscut multor cititori din volumele „Sublimul imperfecţiunii”, „Copilărie la început de mileniu”, „Cine ştie ce aduc zorile? ”, „O zi perfectă” şi  „Diamantul Ierusalimului”, scrise de scenaristul şi regizorul filmului, Cătălin Dupu. Comisarul Gabriel Voinescu este interpretat de Dan Stoica. Din distribuţie mai amintim pe Diana Mariş Costea,  Sandra Ţepurică şi  Andrada Dupu.

Filmul de lung metraj „Frânturi de speranţă” rulează în Arad, la Cinema Arta pe 2 septembrie, ora 19 şi Cinema Grădişte pe 3 septembrie, ora 19 cu prezentarea Campaniei Educaţia prin Artă. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Mă mai recomandăm: Pictorul şi comisarul, în faţa publicului la începutul lunii septembire

Frânturi de speranţă şi educaţia prin artă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările