Peste 15 saci cu haine, jucării şi rechizite s-au colectat în cadrul campaniei desfăşurate la Liceul Pedagogic

Peste 15 saci cu haine, jucării şi rechizite s-au
colectat în cadrul campaniei desfăşurate la Liceul Pedagogic

Cei care au organizat evenimentul

Asociaţia Sirinia împreună cu Liceul Pedagogic „Dimitrie Tichindeal Arad” au desfăşurat un program de responsabilitate şi conştientizare socială în rândul elevilor dedicat copiilor devaforizaţi, (ca beneficiari), dar şi celor ce pot fi exemple autentice şi să ofere iniţiative frumoase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, în cadrul şcolii Liceul Pedagogic au fost amplasate puncte de colectare de haine, rechizite, dulciuri pentru peste 50 de copiii defavorizaţi de la Şcoala Gen. nr 3 – elevii şcolii provenind în marea majoritate de pe Str. Mărului din Arad, unde familiile sunt fără venit, sau cu un venit minim, familii sărace cu mulţi copii, familii monoparentale.

„Scopul acţiunii a fost pe de-o parte integrarea copiilor defavorizaţi în societate, dar şi responsabilizarea elevilor din Liceul Pedagogic “Dimitrie Ţichindeal” de faptul că sunt binecuvântaţi, că au posibilitatea să meargă la şcoală, având o situaţie materială mai bună”, a declarat Mihaela Leş, reprezentant al Asociaţiei Sirinia.

În cadrul acţiunii coordonate de profesor Tocaciu Violeta, Consilierul educativ al Liceului Pedagogic şi eleva Melania Avram, clasa a X-a D, preşedinta Consiliului Elevilor, s-au colectat peste 15 saci de - haine, jucării şi rechizite. La împărţirea darurilor reprezentanţii Asociaţiei  Sirinia au fost ajutaţi de voluntari din cadrul Asociaţiei ELSA.

„Noi credem în copiii de astăzi care reprezintă generaţia următoare şi de aceea trebuie să contribuim la formarea lor, la aducerea la un nivel decent al ţinutei, manierelor şi dezvoltării individuale a fiecărui elev, indiferent de şcoala, sau zona de unde vin”, mai afirmă Mihaela Leş.

 

Vă mai recomandăm: Torturi scose la licitaţie în scop caritabil

Annie Lennox, recompensată pentru contribuţia în muzică şi pentru actele de caritate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările