Percheziţii la vânzătorii de petarde. Zeci de mii de articole pirotehnice au fost confiscate

Percheziţii la vânzătorii de petarde. Zeci de mii de articole pirotehnice au fost confiscate

Petarde confiscate de poliţişti                                     FOTO: Arhiva Adevărul

Zeci de mii de articole pirotehnice au fost confiscate din casa unei singure persoane. Cercetările poliţiştilor continuă.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Teleorman şi cei din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de “orice operaţiuni efectuate cu articole pirotehnice fără drept” la domiciliul unui bărbat în vârsta de 47 de ani din comuna Peretu, judeţul Teleorman.

Poliţiştii au identificat şi confiscat articole pirotehnice din categoriile F 1 şi F 2, astfel: 24.058 bucăţi de petarde cu un foc, 5.008 bucăţi de petarde FS1 cu un foc, 2.250 bucăţi de petarde cu trei focuri şi 192 de artificii şi baterii artificii de diverse tipuri.

Cuo zi în urmă, poliţiştii din cadrul S.A.E.S.P, sprijiniţi de luptători S.A.S., au pus in executare un alt mandat de percheziţie domiciliară într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “orice operaţiuni efectuate cu articole pirotehnice fără drept” la domiciliul unui tânăr de 19 ani din comuna Vedea. Articolele pirotehnice căutate au fost identificate la o alta locatie şi ridicate: 148 de articole pirotehnice de diferite modele, toate din categoria F2.

În conformitate cu prevederile legale, Poliţia Română este instituţia responsabilă cu prevenirea, constatarea şi combaterea neregulilor în domeniul operaţiunilor cu articole pirotehnice, exercitând, la nivel naţional, controlul referitor la regimul tuturor operaţiunilor cu materii explozive.
 
Având în vedere aproprierea sărbătorilor de iarnă, context în care este necesară informarea cetăţenilor cu privire la prevederile legislaţiei referitoare la regimul articolelor pirotehnice, facem următoarele precizări:
 
Persoanele juridice autorizate:

a. nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate;
b. nu pot comercializa către populaţie articole pirotehnice din categoriile F2-F4. Obiectele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate către populaţie tot timpul anului;
c. organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile F3 şi F4 este permisă numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean sau, după caz, al municipiului Bucureşti şi avizul inspectoratului de poliţie judeţean, respectiv al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pe a cărui rază se execută jocurile respective.
 
Referitor la persoanele fizice, dacă au vârsta de peste 18 ani, pot deţine şi folosi în scop de divertisment doar articole pirotehnice din categoria F1 pe tot timpul anului. Articolele pirotehnice din categoriile F2 - F4, P.2 şi T.2 nu pot fi confecţionate, importate, comercializate sau folosite de către persoanele fizice.

Pe aceeaşi temă:

Tel Drum construieşte în continuare: a primit un nou contract de 1 milion de euro în Teleorman

Continuă conflictele din interiorul PSD. Liderul CJ Teleorman cere îi demisia lui Marian Oprişan: Nu cred că mai are ce căuta în PSD

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: