Cu 9,93 la Bacalaureat, un absolvent al Colegiului  ”Al. I Cuza” din Alexandria  va studia Computer Science în Anglia

Cu 9,93 la Bacalaureat, un absolvent al Colegiului  ”Al. I Cuza” din Alexandria  va studia Computer Science în Anglia

Victor Apostol va studia în Anglia

Victor Gabriel Apostol, absolvent al Colegiul Naţional ”Al. I Cuza” din Alexandria, a aplicat şi a fost admis la Imperial College din Londra, unul dintre cele mai mari centre universitare din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condiţia impusă de universitatea din Anglia a fost o medie de peste 9,60 la bacalaureat şi 9,80 la disciplinele Matematică şi Fizică.
 
Victor Gabriel Apostol a obţinut la examenul maturităţii media 9,93, cu 9,80 la Limba şi literatura română şi 10 la Matematică şi Fizică. Media obţinută, a doua pe judeţ,  îi garantează continuarea studiilor la Imperial College din Londra.
A ales Imperial College pentru că este o facultate prestigioasă. ” Este al optulea centru universitar din lume şi cred că îmi poate oferi posibilitatea de a mă dezvolta mai bine în acest domeniu. Când am fost la interviu am constatat că o mare parte a studenţilor de acolo fac practică. În anul trei sunt trimişi în industrie”. 
 
”Acolo  am ocazia să fac şi practică, să aplic conceptele teoretice pe care le învăţ”
 
Victor a vizitat Imperial Collage în ianuarie când a fost chemat de reprezentanţii universităţii la interviu. La interviu, din grupa lui (12 studenţi care vizitau universitatea) 10 erau români. Anul trecut, la Imperial College au fost admişi 45 de români. 
Ca şi ceilalţi elevi români atraşi de studiul în afara graniţelor, Victor recunoaşte că în alegerea sa a contat importanţa pe care facultăţile din afară o acordă practicii. ”Prima deosebire între o universitate din ţară şi una din afara ţării şi ceea ce mă face să studiez acolo este modul în care este axat sistemul de învăţământ. În România se pune foarte mult accent pe teorie. Acolo  am ocazia să fac şi practică, să aplic conceptele teoretice pe care le învăţ. Ce apreciez foarte mult la sistemul lor de învăţământ este faptul că pot să studiez singur. La noi în ţară ţi se dă o lecţie, trebuie să o înveţi, acolo se pune foarte mult accent pe studiul individual, ei îţi prezintă tema, tu citeşti ce vrei despre ea, la final le prezinţi o lucrare despre cum crezi tu şi ce ai înţeles tu din treaba asta. Asta ajută foarte mult la dezvoltarea creativităţii . Te lasă să fii liber, să fii ceea ce eşti tu şi să abordezi subiectul respectiv cum consideri tu că este ai bine. Nu cum îţi impune cineva să faci”, explică tânărul.
 
Împrumut guvernamental
 
Pentru plata studiilor din Anglia, Victor Apostol a apelat la un împrumut guvernamental. ”Am aplicat  pentru un împrumut guvernamental care asigură taxa de şcolarizare, dar restul- cazare mâncare transport- le voi suporta singur.Taxa este de 9250 de lire pe an, iar condiţiile de returnare, în 30 de ani, şi se returnează în felul următor: în fiecare an se dă 9% din cât câştig peste un anumit prag, de 21.000 de lire. Dacă nu ating acel prag, ei consideră că nu m-au pregătit suficient de bine şi nu mai trebuie să le returnez banii”, spune tânărul
 
După facultate, Victor va urma un program de doctorat. Deocamdată, nu ştie dacă se va întoarce în ţară pentru a aplica cele studiate în Anglia:”Nu sunt sigur dacă o să mă întorc să lucrez în România. Depinde foarte mult de condiţiile pe care o să le asigure statul român atunci. Momentan, zona de IT este în dezvoltare, dar încă nu s-a ajuns la acelaşi nivel. Intenţionez  să lucrez în cercetare, iar cercetarea în România este destul de slabă”.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: