Zero prejudicii şi zero abateri financiare la Primăria Ciugud, model de dezvoltare pentru toată ţara. Constatările Curţii de Conturi

Zero prejudicii şi zero abateri financiare la Primăria Ciugud, model de dezvoltare pentru toată ţara. Constatările Curţii de Conturi

Primăria comunei Ciugud

Comunele Ciugud şi Ocoliş sunt singurele UAT-uri verificate în 2020 de Camera de Conturi Alba care nu au înregistrat erori, abateri sau prejudicii financiare de la legalitate şi regularitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 La Ciugud, activităţile de audit financiar şi audit de conformitate s-au desfăşurat în cursul lunii aprilie 2020 şi au vizat modul în care au fost cheltuite fondurile publice în anul 2019.  

Comuna este una dintre cele mai bogate din România şi a avut în acest an, potrivit raportului Curţii de Conturi, cheltuieli totale de 10,9 milioane de lei, reprezentând aproape 44% din prevederile iniţiale estimate la 24,9 milioane de lei.
 
”Având în vedere că, probele de audit colectate sunt suficiente şi adecvate, situaţiile financiare luate în ansamblul lor, au fost întocmite, din toate punctele de vedere semnificative, în conformitate cu cadrul general de raportare financiară aplicabil în România şi oferă o imagine fidelă şi reală asupra operaţiunilor economice ale entităţii, echipa de audit a formulat «Opinie Nemodificată” şi a fost emis certificat de conformitate”, se precizează în sinteza raportului publicată recent de Curtea de Conturi.
 
În continuare, se susţine că ”modul de contractare, utilizare, rambursare, înregistrare şi raportare a împrumuturilor, reprezentând datoria publică locală la U.A.T.C. Ciugud, în perioada verificată, este în concordanţă cu reglementările legale aplicabile”. Inspectorii care au participat la activitatea de audit au mai afirmat că ”au fost respectate principiile economicităţii, eficienţei şi eficacităţii utilizării fondurilor rambursabile cu privire la contractarea, utilizarea şi rambursarea finanţărilor rambursabile în perioada verificată”.
 
”Urmare misiunilor de audit efectuate la U.A.T.C. Ciugud, nu au fost constatate deficienţe fapt pentru care, conducerea Camerei de Conturi nu a dispus măsuri şi nici nu a formulat recomandări”, se mai susţine în document. Au fost constatate ”zero prejudicii” şi ”zero abateri financiar-contabile”.
 
La Ocoliş, auditul financiar asupra conturilor de execuţie bugetară s-a derulat în luna iulie noiembrie 2021. Primăria Ocoliş a cheltuit în 2019 fonduri publice în valoare de 2,8 milioane de lei dintr-ul total prevăzut iniţial de 5,4 milioane de lei. Mai mult de o treime din cheltuieli (997.000 lei) le-au reprezentat cele de personal. Şi în acest caz, echipa de audit nu a constatat erori sau abateri de la legalitate şi regularitate, nefiind constatate deficienţe, motiv pentru care nu au fost dispuse niciunfel de măsuri. În total, Camera de Conturi a vizitat anul trecut un număr de 23 de comune din judeţul Alba.

 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările