Reacţie din PNL Alba la demisia viceprimarului racolat de USR: ”Când pleci la alt partid, îţi legi o etichetă de traseist”

Reacţie din PNL Alba la demisia viceprimarului racolat de USR: ”Când pleci la alt partid, îţi legi o etichetă de traseist”

Florin Roman, singurul lider al PNL Alba care a reacţionat la plecarea lui Gabriel Pleşa

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, consideră că ex-viceprimarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, s-a grăbit atunci când a decis să plece la USR.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Regret plecarea domnului Pleşa şi cred că s-a grăbit pentru că aveam un sondaj în derulare şi dacă iti doreşti să condidezi din partea PNL Alba, cea mai puternică organizaţie PNL din ţară, trebuie sa te supui anumitor regului. Sondajul de opinie, o activitate politică timp de 4 ani, noi avem un instrument măsurabil care se cheama fişa militantului, unde consemnăm fiecare acţiune în calitatea de membru de partid. A treia chestiune e ceea ce lasi în urmă, adică trebuie să confirmi încrederea colegilor când eşti trimis într-o funcţie publică”, a spus deputatul PNL.
 
Roman a precizat, referindu-se la Gabriel Pleşa, că, probabil, avea această decizie luată cu mult timp înainte, pentru că altfel ar fi aşteptat. 
 
”Am văzut o exprimare de genul, nu sunt dorit, însă de unde se ştie pentru că noi nu am stabilit candidatul. Până acum doi ani nu a fost problemă, nu a negat nici el, am văzut apropiere de echipa primăriei, înţeleg că problemele au apărut după plecarea domnului Hava (în prezent europarlamentar – n.r.). Sunt reguli foarte clare, stabilite din 2016, după care se poate candida la alegerile locale, parlamentare, trebuie îndeplinite calităţi din anumite condiţii, nu se ţine cont doar de sondaj, ci şi de activitatea din administraţie, din partid. Îmi pare foarte rău de el, pentru că ştiu ce a făcut (Pleşa – n.r.) pentru PNL, dar, în momentul în care pleci în alt partid, îţi legi o etichetă de traseist”, a completat parlamentarul liberal, care este vicepreşedinte al PNL Alba.
   
Roman a mai spus că USR va fi greu să explice cum un om cu 25 de ani în politică e un ”om nou”, în condiţiile în care au susţinut tot timpul că vor ”oameni noi în politică”. Din rândul liberalilor, în sondajul realizat de PNL au fost incluse, printre altele, numele lui Ion Dumitrel (preşedintele Consiliului Judeţean Alba), Voicu Paul (viceprimar cu atribuţii de primar Alba Iulia), Gabriel Pleşa (viceprimar PNL demisionar), Cornel Sandu (şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean), Florin Roman (deputat). 
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: