Proiect de 10 milioane de euro pentru transport public ecologic la Aiud. S-a contractat realizarea proiectului tehnic

Proiect de 10 milioane de euro pentru transport public ecologic la Aiud. S-a contractat realizarea proiectului tehnic

Poiectul prevede achiziţia a 16 autobuze electrice

Primăria Aiud a finalizat recent procedura de achiziţie de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, respectiv asistenţă tehnică din partea proiectantului, pentru obiectivul de investiţii „Transport public ecologic în municipiul Aiud”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea totală la care a fost încheiat contractul este de 742.954 lei şi a fost atribuit asocierii reprezentate de firmele Red Power Cons SRL Bucureşti şi Green Power SRL Timişoara. Acest contarct este premergător unei investiţii estimate la 10 milioane de euro pentru proiectul privind implementarea transportului ecologic în Aiud.
 
Potrivit caietului de sarcini, serviciile cuprind realizarea PT + DDE (inclusiv documentaţiile tehnice necesare obţinerii avizelor/acordurilor/autorizaţiilor) şi asistenţa tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor şi pentru participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuţie, respectiv: întocmirea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor necesare emiterii autorizaţiei de construcţie; PAC – proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire; POE – proiectul de organizare a execuţiei lucrărilor; PT + DDE – proiectul tehnic de execuţie şi detalii de execuţie; asistenţa tehnică din partea proiectantului pe toată durata de execuţie a lucrărilor.
 
Obiectivul general al proiectului „Transport public ecologic în municipiul Aiud” îl reprezintă reducerea emisiilor de carbon conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, inclusiv promovarea mobilităţii urbane bazată pe utilizarea transportului public auto de călători, nepoluant, îmbunătăţit şi reducerea numărului de deplasări cu transportul privat cu autoturisme. Proiectul urmăreşte dezvoltarea infrastructurii necesare asigurării unui serviciu de transport public auto de călători durabil, atractiv şi eficient prin construirea unui depou modern destinat transportului electric în municipiul Aiud, construcţia şi/sau reabilitarea a 28 de staţii de călători şi reabilitarea drumului aferent, inclusiv realizarea unui sens giratoriu.
 
În cadrul proiectului vor fi achiziţionate 16 autobuze electrice, se vor realiza 16 staţii de încărcare autobuze la depou, 4 staţii de încărcare autobuze pe traseu şi două staţii automobile. Se va înfiinţa, de asemenea, un sistem de tip bike sharing dotat cu 50 de biciclete, alături de trasee pentru biciclete şi pietoni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările