Primăria Alba Iulia continuă investiţiile în Cetate. Proiect de 1,3 milioane de euro pentru modernizarea unor spaţii din şanţul nordic

Primăria Alba Iulia continuă investiţiile în Cetate. Proiect de 1,3 milioane de euro pentru modernizarea unor spaţii din şanţul nordic

Cetatea Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a demarat procedurile pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reconversie funcţională a şanţului exterior, pe latura de nord a Cetăţii Alba Carolina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit documentaţiei, o zonă de 2,9 hectare cu vegetaţie crescută necontrolat, ziduri degradate sau grădini de legume va fi transformată în spaţii publice pentru agrement şi perecerea timpului liber, cu alei pietonale pentru promenade şi pentru biciclişti, module de relaxare / odihnă, spaţii expo-flora, spaţii verzi cu sistem de irigaţii şi vegetaţie decorativă. Valoarea estimată a contractului este de aproape 6,6 milioane de lei, fără TVA.
 
Valoarea estimată a serviciilor de proiectare şi a lucrărilor de execuţie  a proeictului ”Reconversie funcţională, şanţ exterior – latura de nord a cetăţii Alba Carolina, spaţii publice amenajate pentru agrement şi petrecerea timpului liber” este de 6.571.910,44 de lei fără TVA (circa 1,3 milioane de euro). Durata contractului este de 14,5 luni, din care 2,5 luni proiectare şi 12 luni execuţie lucrări şi asistenţă tehnică pe toata durata execuţiei lucrărilor.
 
Cetatea bastionară din Alba Iulia a devenit în ultimii ani cel mai important punct de atracţie al oraşului şi unul dintre cele mai cunoscute din România. De caţiva ani, cu eforturi uriaşe, atât din punct de vedere uman, cât şi financiar, Cetatea Alba Carolina, a fost martora unor schimbări majore. Cetatea istorică, renovată, regandită, reinventată, a trecut printr-un proces amplu de conservare, restaurare şi punere în valoare.
 
Sanţurile exterioare ale Cetăţii au rămas singurele zone neîngrijite, nesalubrizate şi pe care nu s-a desfăşurat nici o activitate în ultimii ani. Spaţiu urban aferent şanţurilor exterioare prezintă o stare de abandon, fiind în dezacord cu calitatea zonelor revitalizate din Cetatea Alba Carolina, se arată în proiect.
 
Situaţia existentă a spaţiului public aferent şanţului exterior – latura de nord a Cetăţii Alba Carolina impune un demers de restructurare şi regenerare urbană, destinată spaţiilor publice amenajate pentru agrement şi petrecerea timpului liber.
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările