O femeie din Alba este cu un an mai tânără decât România. A împlinit 102 ani de Ziua Naţională

O femeie din Alba este cu un an mai tânără decât România. A împlinit 102 ani de Ziua Naţională

”Nană Ană”, la momentul sărbătoririi vârstei de 100 de ani

O femeie din Alba a împlinit, miercuri, de Ziua Naţională a României, 102 ani, fiind cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel şi una dintre cele mai vârstnice din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana locuieşte în Sâncel, alături de fiica şi de ginerele său.
 
Până în acest an, „nana Ană”, cum i se spune, nu s-a confruntat cu probleme majore de sănătate, însă în septembrie ea s-a îmbolnăvit de COVID-19. 

Femeia, care era vaccinată, s-a vindecat după o perioadă de spitalizare la Spitalul Municipal Blaj, unde a fost internată împreună cu fiica ei de 80 de ani.
 
La împlinirea vârstei de 100 de ani, în urmă cu doi ani, aceasta a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă în semn de apreciere, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, care i-a oferit o icoană. Acum, din cauza pandemiei de coronavirus, ea nu a putut fi vizitată.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările