Femeie în vârstă de 102 ani, vindecată de COVID-19. Era vaccinată şi a fost internată cu fiica de 80 de ani

0
0
Femeia este cea mai vârstnică persoană din comuna Sâncel
Femeia este cea mai vârstnică persoană din comuna Sâncel

O femeie de aproape 102 ani, cea mai în vârstă persoană din comuna Sâncel, judeţul Alba, s-a vindecat de COVID-19. A trecut cu succes prin boală şi fiica acesteia de 80 de ani.

Comuna Sâncel are cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din judeţul Alba, cu 7,31 de cazuri la mia de locuitori. 

Ambele femei erau vaccinate. Ele au fost internate timp de 9 zile în spitalul din Blaj, la Secţia Infecţioase, însă, în final, au reuşit să învingă boala. 

Născută în 1 decembrie 1919, la un an după Marea Unire de la Alba Iulia, Ana O., care locuieşte în Sâncel alături de fiica şi ginerele său, nu s-a confruntat până acum cu probleme majore de sănătate.

"Nana Ană", cum i se spune, este cea mai vârstnică persoană din satul de lângă Blaj. La împlinirea vârstei de 100 de ani, femeia a fost felicitată de către primarul din Sâncel, care i-a înmânat o diplomă, în semn de apreciere, un buchet de flori şi un tort de ciocolată, precum şi de preotul paroh, Vasile Brumar, care i-a oferit o icoană.

Familia a dorit să transmită un mesaj de mulţumire întregului personal medical de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Blaj, pentru modul în care cele două femei au fost tratate, care au reuşit astfel să se vindece de Covid:

Bună ziua! Numele meu este Boboc Elena şi aş dori să transmit, prin intermediul dumneavoastră, un mesaj de mulţumire întregului personal medical de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Blaj. Mulţumesc doamnelor asistente, doamnelor infirmiere, echipajelor de pe ambulanţă şi, nu în ultimul rând, domnului doctor Berghean, care le-au tratat cu profesionalism şi omenie pe mama (80 ani) şi pe bunica (101 ani), internate cu Covid. Cu ajutorul acestor oameni minunaţi, mama şi bunica au reuşit să învingă boala, iar azi au fost externate după nouă zile de spitalizare!.”

În comuna Sâncel sunt, în total, 19 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Vă mai recomandăm:

 

Ultimul cojocar de pe Valea Sebeşului. Cum se străduieşte să ducă tradiţia mai departe VIDEO

 

Tupeul fără limită al interlopului „Dragonu”, stăpânul pieţei drogurilor din Alba. Ce a cerut judecătorilor

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite