FOTO VIDEO Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ, lichidat după 13 ore. Peste 120 de pompieri şi salvatori au participat la intervenţie

FOTO VIDEO Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ, lichidat după 13 ore. Peste 120 de pompieri şi salvatori au participat la intervenţie

Incendiul a fost stins după 13 ore. Sursa foto: ISU Alba

Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ a fost lichidat după circa 13 ore, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Peste 120 de persoane, pompieri, voluntari, poliţişti şi salvamontişti, au participat la intervenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

După mai bine de 13 ore de luptă cu flăcările, toate focarele de incendiu au fost lichidate. Pompierii au comunicat că la faţa locului a rămas în continuare, ca măsură preventivă, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autoscară mecanică de la Detaşamentul de pompieri Alba Iulia. 
 
În cursul dimineţii de sâmbătă vor fi stabilite atât cauza de izbucnire a incendiului precum şi celelalte detalii legate de pagube. Primele indicii arată că focul ar fi izbucnit de la un panou electric defect.
 
Aproximativ 120 de pompieri, ofiţeri, subofiţeri, salvamontişti, voluntari şi personal medical au participat la intervenţia de la Râmeţ, unde chiliile mănăstirii au luat foc, vineri, imediat după prânz. Autorităţile au trimis la faţa locului şase autospeciale de stins incendii, două salvări şi multe alte maşini speciale pentru asemenea intervenţii, într-un efort extrem pentru a stinge focul. În ajutorul pompierilor din Alba au venit şi colegi de la Detaşamentul Turda.
 
 
Un bilanţ parţial, dat publicităţii vineri seară arată că suprafaţa acoperişului care a fost afectată de flăcări este de 1.000 de metri pătraţi, din suprafaţa totală de 1.400 de metri. Potrivit pompierilor, este vorba despre o clădire formată din demisol, parter, etaj, mansardă şi pod, care aveau destinaţia chilii, ateliere, bucătarie şi sală de mese.
 
   
Pe aproximativ o jumătate din suprafaţă s-a prabuşit acoperişul dar fără a fi afectate spaţiile din interior decât într-o proporţie de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii precum şi obiecte de cult (icoane, veşminte, cărţi, etc).
 

Sursa foto: ISU Alba

Imagini din aceeasi galerie
  • Sursa foto: ISU Alba
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: