Incendiu devastator la fabrica Solina din Alba Iulia. Pagube de zeci de milioane de euro la cel mai mare producător de condimente din sud-estul Europei

Incendiu devastator la fabrica Solina din Alba Iulia. Pagube de zeci de milioane de euro la cel mai mare producător de condimente din sud-estul Europei

Incendiu a distrus în întregime fabrica din Alba Iulia. Foto: ISU Alba

Pagube de zeci de milioane de euro după un incendiu devastator care a distrus în noaptea de vineri spre sâmbătă cea mai mare fabrică de condimente din sud-estul Europei, ce aparţine grupului francez Solina.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORE 12.00 Inspectorul şef al ISU Alba, Adrian Buia, a spus că fabrica era autorizată de ISU din punct de vedere al securităţii la incendiu, ultimul control fiind realizat în luna septembrie a anului trecut, fără a fi sesizate probleme. Incendiul a fost anunţat sâmbătă dimineaţă în jurul orei 06:20. Circa 100 de pompieri din patru judeţe se luptă de peste 5 ore luptat cu flăcările înalte de câţiva metri, care au cuprins întreaga fabrică. 
 
 
Martorii au auzit o serie de explozii în partea din spate a halei. Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, a spus că sunt în lucru probe cu privire la emisiile degajate în urma incendiului, dar a dat asigurări că din primele informaţii nu există substanţe care să pună în pericol sănătatea populaţiei. Pompierii s-au ajutat foarte mult de faptul că în imediata apropiere se află râul Ampoi şi au putut să pompeze apă pentru autospecialele de stingere.
 
 
UPDATE ORA 09.45 A fost transmis un mesaj de alertă similar valabil pentru municipiul Alba Iulia: ”Incendiu hală productie in mun Alba Iulia cu degajari mari de fum, norul şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei rămaneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectati recomandarile pompierilor DSU-IGSU“.
 
 
UPDATE ORA 8.45 ISU Alba a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert pentru anunţarea populaţiei din apropiere asupra prezenţei fumului dens rezultat din procesului de ardere. „Incendiu hală productie in mun Alba Iulia cu degajari mari de fum, norul se indreapta in directia mun Sebes, com Ciugud, com Daia Romana. Pentru asigurarea protectiei ramaneti in incinte, inchideti geamurile si nu va expuneti la fum. Respectati recomandarile pompierilor  DSU-IGSU“, se arată în mesajul trimis prin RO-Alert.
 

Hala are o suprafaţă de 10000-12000 mp, iar arderea se manifestă generalizat. În sprijinul echipajelor de la locul evenimentului actioneaza 4 autospeciale de stingere, două autoscări de intervenţie la înălţime, descarcerarea şi un echipaj de prim-ajutor. Alte 6 autospeciale au fost dislocate în sprijin de la ISU Hunedoara, ISU Sibiu şi ISU Mures.
 
 
În total sunt 11 maşini de stingere. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime.
 
Incendiul din Alba FOTO Dorin Timonea
 
ŞTIREA INIŢIALĂ
 
Incendiul a fost anunţat în jurul orei 06:20. După o oră, pompierii se luptau încă cu flăcările care au cuprins întreaga fabrică. Martorii au auzit o serie de explozii. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul.
 
GALERIE FOTO
 
Flăcările au zeci de metri înălţime şi pompierii nu prea au ce să facă. Este cel mai grav incendiu petrecut vreodată în Alba Iulia. Fabrica era situată în Parcul Industrial de lângă şoseaua de Centură a municipiului Alba Iulia. 
 
 
Cu ajutorul echipajelor de poliţie, din curtea fabricii au fost evacuate trei TIR-uri, care mai apoi au fost parcate pe marginea şoselei de centură a municipiului Alba Iulia, lângă calea ferată. De asemenea, un echipaj rutier a restricţionat accesul auto pe Calea Ciugudului, dinspre şoseaua de centură.
 
   
”Detaşamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comercială de pe Str. Calea Ciugudului municipiul Alba-Iulia” a anunţat ISU Alba.
 
 
Investitorul francez Solina a cumpărat fosta fabrică Supremia în 2017, în schimbul a peste 30 de milioane de euro. Fabrica avea peste 300 de angajaţi şi vânzări de peste 50 de milioane de euro. 
 
 
Nu au fost înregistrate victime, fabrica fiind închisă la momentul producerii incendiului. Imagine fabricii Solina înainte de incendiu:
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările