FOTO VIDEO Cum a convins un tânăr întreprinzător turiştii să îi viziteze satul natal: a cumpărat cinci maşini de teren şi organizează drumeţii în natură

FOTO VIDEO Cum a convins un tânăr întreprinzător turiştii să îi viziteze satul natal: a cumpărat cinci maşini de teren şi organizează drumeţii în natură

Maşinile cumpărate de tânărul din Săliştea sunt folosite la drumeţii în natură

Un tânăr din judeţul Alba a găsit o metodă inedită să îi facă pe turişti să viziteze frumuseţile din locul său natal. Din bani europeni, a cumpărat cinci buggy-uri, cunoscutele maşini de teren care le oferă pasionaţilor de off-road doza necesară de adrenalină după o săptămână încărcată de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan Gherman locuieşte în comuna Săliştea şi a cumpărat cinci buggy-uri din bani europeni, maşini sunt ideale pentru plimbările pe colinele din zonă. Ulterior, acesta s-a transformat în ghid pentru grupurile de tineri care îşi doresc să se relaxeze. Unii au venit chiar şi din Cluj pentru câteva ore de adrenalină. 
 
Pentru a-şi populariza iniţiativa, Ioan Gherman, zis ”Uţu”, a realizat şi o pagină pe Facebook, denumită ”Practic P-afară”. ”Avem trasee stabilite dar se poate şi improviză în funcţie de starea «sufletească» a participanţilor. Avem 5 maşinuţe însemnând un grup de 9 persoane pe care le putem scoate din grijile cotidiene. Al 10-lea loc este pentru ghid. Toate ieşirile se fac doar cu ghid. Minimul de maşinuţe la o ieşire este de 2. Conducătorul maşinuţelor trebuie să deţină permis de conducere categoria B. Fiecare participant la plimbare primeşte şi trebuie să poarte căscă de protecţie”, astfel, îşi prezintă oferta tânărul întreprinzător. 
 
 
Costul unei drumeţii de 1,5 ore cu o maşinuţă este de 150 de lei. ”De ce cu noi? Pentru că tare ne-am bucura să cunoaştem noi oameni şi pentru că ştim cu siguranţă că tare fain ne-am «descătuşa» de griji şi implicit credem că împreună am putea aduce puţină creaţie în viaţă noastră”, mai susţine Uţu din Cioara, fosta denumire a comunei Săliştea.

 
În afară de traseele pe care aleg să-şi petreacă ziua, amatorii de excursii off road au parte şi de un popas în atelierul lui Uţu. ”Vreau să ajut oamenii să se relaxeze şi să aduc puţină sensibilitate. Să se relaxeze şi să facă şi ceva practic. Ceva practic pentru ei. Mă apropii de fiecare om care ajunge la mine. Trebuie să-l cunosc, să ajung la sufletul lui. Îi induc o stare de linişte, să îi vină o anumită inspiraţie, ca pe urmă să vină la mine în atelier şi să facă o chestie, să se joace cu o piatră, cu o bucată de lemn, cu crengile aduse din pădure. Nu e mare lucru. Cu poze, pe o bucată de lemn, pe o piatră adusă de pe deal sau din pădurea pe unde au umblat, le pun acolo în maşinuţă, vin la atelier şi îşi fac suvenirul. Nu e pentru bani. Nu m-am gândit niciodată la bani. Am vrut să pun Cioara pe hartă. Să ştie lumea de Cioara”, a spus bărbatul în vârstă de 33 de ani.
 
 
Acesta se gândeşte acum la o modalitate de a face mai multe trasee, cu popasuri, unde să se poată pregăti de mâncare. La garaj pregăteşte un loc special pentru poze sau selfie, cu mesaje personalizate fiecărui instantaneu (Sursa foto: Facebook/ Practic P-afara)
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările