Dosarul unei crime care a şocat Sebeşul. Inculpatul a recunoscut fapta, dar contestă probele video

Dosarul unei crime care a şocat Sebeşul. Inculpatul a recunoscut fapta, dar contestă probele video

Bărbatul a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Dosarul unei crime care a şocat locuitorii din oraşul Sebeş a ajuns pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Inculpatul care a recunoscut fapta a schimbat strategia şi a solicitat expertizarea informatică a filmului video care surprinde fapta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inculpatul Stancu Valer a fost condamnat de Tribunalul Alba la 13 ani de închisoare, instanţa judecând ca urmare a recunoaşterii de către acesta a probelor aşa cum au fost administrate în faza de urmărire penală. În cea de-a doua fază a procesului, bărbatul inculpat pentru crima ce a avut loc în 12 mai 2018, în parcarea unui local din Sebeş, a schimbat conduita de judecată.
 
Prin intermediul avocatului a solicitat la termenul din 20 mai 2019 o expertiză informatică a filmului video care surprinde altercaţia dintre el şi victimă (Bercuciu Adrian, 32 ani) susţinând că nu este vizibil momentul în care loveşte cu cuţitul. În cursul şedinţei de judecată, magistraţii au fost de acord cu vizionarea publică a două filme video de la dosarul cauzei care surprind momentele în care cei doi se lovesc reciproc, iar victima cade pe caldarâm. Se ridică imediat şi se deplasează până în faţa localului, unde cade pe trotuar şi decedează până la momentul sosirii ambulanţei.
 
Avocatul a susţinut că flmul contrazice sentinţa fondului şi ar putea pune sub semnul probabilităţii declaraţiile martorilor victimei. ”Inculpatul nu îşi aminteşte momentul respectiv. Pe film nu se poate vedea daca exista o lovitură de cuţit”, a spus apărătorul lui Stancu Valer. După vizionarea filmului, procurorul de şedinţă a solicitat respingerea cererii de expertizare a materialului video pe motiv că imaginile sunt suficient de clare şi se observă momentul în care a scos cuţitul din buzunar şi a lovit victima. În final completul de judecată a respins cererea inculpatului pe motiv că nu este utilă la soluţionarea cauzei.
 
Tot avocatul inculpatului a mai solicitat ca până la următorul termen al procesului instanţa să fie de acord ca Stancu Valer să se întâlnească la penitenciar cu un psiholog care să analizeze posibilitatea realizării unei expertize psihojudiciare care să scoată în evidenţă faptul că la momentul scandalului acesta era sub influenţa unui ”atac de panică”.
 
Apărătorul a încercat să scoată în evidenţă faptul că starea de duşmănie dintre cei doi era veche de 3 ani, clientul său fiind nevoit să părăsească localitatea de domiciliu (Pianu) timp de 2 ani pentru a scăpa de ameninţările părţii adverse. Nici această solicitare nu a fost admisă, pe motiv că nu este de competenţa instanţei. Preşedintele completului a recomandat ca cererea să fie adresată penitenciarului Aiud. În final, s-a acordat un nou termen până la care inculpatul şi apărătorul să îşi clarifice motivele de apel. Iniţial, în apelul scris depus la dosar s-a solicitat admiterea circumstanţelor atenuante în comiterea faptei, solicitare respinsă de Tribunalul Alba.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările