Primăria Aiud acordă facilităţi fiscale agenţilor economici afectaţi de pandemia de coronavirus | coronavirus

Primăria Aiud acordă facilităţi fiscale agenţilor economici afectaţi de pandemia de coronavirus

Ţinând cont că prin instituirea stării de urgenţă au fost luate măsuri care au afectat activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii - persoane fizice întreprinzători şi societăţi de dimensiuni reduse, Primăria Aiud va supune aprobării consiliului local, acordarea, pentru durata stării de urgenţă decretate în anul 2020, a unor facilităţi destinate agenţilor economici.

Pădurar reţinut la Alba Iulia pentru că ar fi permis tăierea ilegală a aproape 400 de arbori

Pădurar reţinut la Alba Iulia pentru că ar fi permis tăierea ilegală a aproape 400 de arbori

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba au continuat cercetările într-un dosar privind fapte de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Un bărbat din judeţul Vâlcea, a fost reţinut, după ce, în calitatea sa de pădurar, ar fi înlesnit unei societăţi comerciale, să taie arbori din fondul forestier naţional.

Modificare a legii după cazul femeii care a primit timp de 16 ani o pensie mai mică. Beneficiarii să îşi poată recupera oricând banii dacă au fost erori de calcul

Modificare a legii după cazul femeii care a primit timp de 16 ani o pensie mai mică. Beneficiarii să îşi poată recupera oricând banii dacă au fost erori de calcul

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că a depus o iniţiativă legislativă prin care, în situaţia unor erori materiale intervenite în procesul administrativ, termenul general de prescripţie să nu se aplice pentru recuperarea de către beneficiarii dreptului la pensie a sumelor neplătite acestora.

Am publicat la data de 2 iulie 2020, atât pe blogurile „adevărul.ro” cât şi pe site-ul „contributors. ro”, comentariul intitulat „Nervii la pământ ai doamnei Firea şi şansele electorale ale Opoziţiei”. Ca o coincidenţă, chiar în aceeaşi zi, aveau să apară ştiri de natură să completeze imaginea situaţiei deloc de invidiat în care se află astăzi insa care încă mai este candidata PSD la funcţia de primar general al Capitalei.

acum 11 ore · comentarii (10)

Miza este uriaşă deoarece, simbolic, decizia asupra statutului Catedralei Sfânta Sofia (pe 17 iulie va fi anunţată hotărârea de justiţie care va spune dacă rămâne muzeu sau va fi din nou moschee) interesează în cel mai înalt grad lumea creştină în integralitatea sa, la fel cum înflăcărează şi lumea musulmană.

acum 12 ore · comentarii (72)

Remanierea recentă a guvernului francez nu e un lucru nici nou, nici imprevizibil. Orice preşedinte cu un mandat actual de 5 ani – anterior de 7 ani – face o remaniere de mijloc de mandat pentru a-şi relansa preşedinţia, a o reenergiza şi a-şi pregăti realegerea – în cazul de faţă în 2022.

acum 13 ore · comentarii (4)

Un eveniment recent, ce va căpăta un loc în istorie prin efectele globale pe care le-a generat, este pandemia de coronavirus din prima jumătate a anului 2020. Virusul, a cărui forţă de contagiune a adus aminte de gripa spaniolă din anii de după primul război mondial, s-a răspândit cu rapiditate într-o lume globalizată şi interconectată.

acum 22 ore · comentarii (7)

"Un pont bun pentru golf...încearcă să loveşti uşor şi bine şi prefă-te că nu contează. Apropo, este valabil şi în viaţă." Afirmaţia aparţine lui Donald Trump şi o vedem aplicată şi în viaţa politică internă americană. Niciuna dintre televiziunile de peste Ocean nu este deloc neutră. Şi în mai puţin de trei minute, cât durează o relatare, pe micul ecran, telespectatorul ştie dacă i se adresează un jurnalist republican sau democrat.

acum 23 ore · comentarii (4)

Deşi femeile şi fetele reprezintă mai bine de jumătate din populaţia planetei, nu se bucură peste tot de aceleaşi drepturi şi libertăţi la fel ca bărbaţii. În unele regiuni şi ţări ale globului, femeilor şi fetelor le este îngrădit accesul la educaţie şi formare profesională, chiar şi la educaţia primară.

Din păcate, veştile economice nu sunt deloc bune pentru români. Multe firme importante au anunţat disponibilizări. De exemplu, Grupul Lactalis închide două fabrici, la Floreni şi la Vatra Dornei, iar această decizie implică un număr mare de disponibilizări. De asemenea, fabrica Ford Craiova a anunţat că va concedia o parte din angajaţi din cauza condiţiilor de pe piaţă.

Nu există politică fără idealuri. În acelaşi timp, nu există politică fără interese. Din capacitatea elitei unei ţări de a defini corect idealurile şi a armoniza interesele poate rezulta progresul. În lipsa acestui proces complicat de calibrare a năzuinţelor a milioane de cetăţeni, în acord cu interesele naţiunii pe care ei o formează, rezultă dezechilibrele politice.

CCR nu spune să nu fie aplicate restricţii ale libertăţilor şi drepturilor fundamentale, cerute de controlul pandemiei. Spune că doar parlamentul poate să ia astfel de decizii. Nu guvernul, nu ministere, nu CNSU. Orban n-a auzit de Art. 53 din Constituţie. Mai grav, Orban îndeamnă populaţia să nu respecte decizii ale CCR.

M-am trezit punându-mi capul pe umărul tatei. Eram într-un restaurant. Eram gata să plecăm. Era o femeie cu noi a cărei fizionomie rămâne neindentificată. La un moment dat, tata zice: „Gata, mă pensionez“. Eu nu zic nimic. Tata continuă: „Ştiu că nu eşti de acord...“ Se uită la mine. „Te-am auzit când vorbeai cu sor-ta. Dar nu mai e cum a fost... Sunt alţi oameni“.

acum 2 zile · comentarii (1)
Postari Recente