Rusia lui Putin nu se află în cea mai bună situaţie economică. De 7 ani, de când au început sancţiunile economice, o stagnare economică deplină caracterizează economia rusă. Totuşi există nenumărate controverse legate de impactul sancţiunilor americane şi europene asupra Rusiei, unii punând situaţia economică precară actuală mai degrabă pe scăderea preţurilor la petrol.

acum 11 zile · comentarii (104)

Bineînţeles că nu este de ajuns. Elevii au pierdut 3 semestre, circa 15 luni, şi să recupereze toată materia într-o lună? Imposibil aşa ceva. Mai grav, recuperarea materiei pentru clasele terminale nu se va mai face niciodată. Generaţii pierdute. Problema care se pune acum este legată de susţinerea examenelor naţionale de absolvire. Cum se vor susţine, cu ce subiecte, pentru că nimeni nu ştie ce anume capitole a pierdut fiecare elev.

acum 11 zile · comentarii (18)

Recentul "conflict" din presă între IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, mi se pare un conflict construit artificial. Ca şi altă dată, cineva încearcă polarizarea opiniei publice spre o anumită direcţie, construind eventuale "conflicte" menite să lămurească propagandistic.

acum 12 zile · comentarii (27)

În aceste zile, pe şosele din California călătoresc cu camioanele 15 milioane de puieţi de somon către coasta Pacificului. Ieşiţi din ou în crescătoriile specializate din interiorul statului, puieţii ar fi trebuit eliberaţi în râurile ce se varsă în ocean de unde s-ar fi întors din nou la izvoare în celebra lor migraţie.

acum 12 zile · comentarii (38)

Statele Unite au anunţat retragerea completă a trupelor sale şi a celor aliate din NATO din Afganistan până la 11 septembrie 2021, la 20 de ani de la atentatele teroriste, încheind cel mai lung război purtat de către SUA la distanţă strategică.

acum 12 zile · comentarii (35)

Vă povesteam despre bibliotecile discrete care-şi deschid arareori porţile ruginite şi, poate din această cauză, sunt lăsate pradă uitării cu secretele lor cu tot, chiar dacă tot ce este acolo, într-un fel sau altul, ne poate lămuri de ce suntem aşezaţi într-un fel anume pe harta de putere a Europei şi a lumii.

acum 12 zile · comentarii (154)

A trecut ceva mai bine de un an de criză pandemică COVID-19. Astăzi, după repetatele valuri de creştere şi vaccinări, avem o imagine ceva mai clară despre cât de perfidă este această criză pentru decidenţi, oricât ar fi de pregătiţi şi de dotaţi, capabili să asculte şi înclinaţi spre componenta ştiinţifică a crizei.

acum 13 zile · comentarii (20)

În săptămâna patimilor, coaliţia a adoptat o postură total defensivă. Au trecut abia patru luni de la debutul actualei legislaturi şi puterea pare deja copleşită de problemele guvernării şi de polemicile stârnite în spaţiul public. Retorica folosită de liderii ei o vădeşte foarte clar, întrucât e organizată pornind exclusiv de la dezminţiri şi rectificări. Exprimate – mai toate – negând ce spun adversarii ori presa...

acum 14 zile · comentarii (19)

Mi-e greu să determin cine din ierarhia noastră administrativă, oricum de partid, ar putea fi interesat de un asemenea subiect în care perspectiva banilor enormi este la îndemână şi din care România, cu voie de la cine se cere aprobare, ar putea face şansa reală de a ocupa un loc de nişă excepţional.

acum 15 zile · comentarii (13)

Criza politică din Republica Moldova se apropie de final prin victoria preşedintelui Maia Sandu împotriva parlamentarilor subordonaţi lui Igor Dodon. Parlamentul a fost dizolvat şi au fost programate alegerile parlamentare anticipate în 11 Iulie a.c. Viitorul european al Republicii Moldova este acum în mâna alegătorilor. Rusia nu este dispusă să piardă la Chişinău, aşa că a început deja campania electorală.

acum 15 zile · comentarii (18)
Postari Recente
Modifică Setările