Noua modă: mesele în aeroport, în avioanele rămase la sol din cauza pandemiei

Noua modă: mesele în aeroport, în avioanele rămase la sol din cauza pandemiei

Interiorul unei aeronave. Foto: Profimedia Images

Cea mai mare companie aeriană din Japonia a venit cu o idee inedită pentru a avea activitate pe timp de pandemie, când zborurile au fost semnificativ reduse. All Nippon Airways oferă mese de primă clasă într-un avion rămas la sol, pentru 540 de dolari, iar doritorii sunt din ce în ce mai mulţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

ANA a sporit numărul locurilor pentru luna aprilie, după ce primele oferte s-au epuizat rapid, relatează BBC, citat de Mediafax. Ideea de succes a apărut după ce mai multe companii aeriene s-au gândit, în mod creativ, cum să folosească avioanele menţinute la sol în timpul pandemiei.
 
Industria globală a companiilor aeriene se confruntă cu cea mai grea provocare de până acum, pe fondul restricţiilor impuse de pandemie. "Zborurile către nicăieri” s-au dovedit populare, alături de mesele luate la bordul avioanelor.
 
În octombrie, Singapore Airlines le-a oferit clienţilor posibilitatea de a lua prânzul într-un Airbus A380 parcat pe aeroportul principal al oraşului. În ciuda preţului de peste 500 de dolari primele locuri s-au epuizat într-o jumătate de oră.
 
În timp ce un loc de primă clasă costă 59.800 de yeni (540 de dolari), cei interesaţi pot opta pentru o experienţă mai ieftină pentru 29.800 de yeni (270 dolari). Ideea unui „restaurant cu aripi” aparţine angajaţilor care doreau să utilizeze mai bine aeronavele aflate la sol.
 
Săptămâna trecută, British Airways şi-a pus la dispoziţie meniul pentru clasa întâi, prin intermediul companiei de catering DO & Co, pentru livrarea la domiciliu.
 
Joi, guvernul australian a lansat un pachet de 1,2 miliarde de dolari, destinat să-i determine pe oameni să cheltuiască pentru călătorii interne. Schema va reduce la jumătate preţul a aproape 800.000 de bilete de avion şi se va desfăşura până la sfârşitul lunii iulie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările