Localitatea din România inclusă printre destinaţiile turistice care te vor face să nu mai vrei să te întorci acasă: „pare desprinsă dintr-un film Disney” FOTO

Localitatea din România inclusă printre destinaţiile turistice care te vor face să nu mai vrei să te întorci acasă: „pare desprinsă dintr-un film Disney” FOTO

Comuna sibiană Biertan, din Transilvania. FOTO triptoromania.net

Cine nu şi-ar dori ca timp de un an de zile să călătorească în lumea largă şi să descopere locuri incredibile, tot atâtea ocazii de a evada din ritmul cotidian apăsător. Aceasta este ideea care a stat la baza realizării unei liste cu recomandări de vacanţă unde figurează o localitate din România asemănată cu un ţinut de basm cum vezi în celebrele producţii Disney.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comuna sibiană Biertan, din Transilvania, este descrisă de editorii ediţiei americane Cosmopolitan drept un „oraş desprins parcă dintr-un film Disney”. „Dacă vrei să descoperi şi alte peisaje de poveste, atunci nu uita să vizitezi biserica fortificată din localitate, o atracţie istorică incredibil de frumoasă”, după cum menţionează editorii celebrei publicaţii.

Pe lista destinaţiilor unde orice turist ar vrea să se piardă pentru mai mult decât o vacanţă de câteva zile se numără şi Santorini, insula grecească situată la Marea Egee, cu numai 14.000 de locuitori, unde se pot face excursii la vulcanul încă activ din zonă şi la izvoarele termale sulfuroase. De pe insula Santorini pot fi admirate unele dintre cele mai frumoase apusuri din lume.

Câmpurile de levănţică (foto jos) din sudul Franţei, în Provence, reprezintă o destinaţie perfectă pentru perioada verii, când împrejurimile capătă un aspect idilic, dincolo de aroma îmbătătoare. Bineînţeles, în restaurantele din zonă poate fi savurată şi îngheţata de levănţică.

FOTO bonjourparis.com

Localitatea Fethiye este una dintre cele mai frumoase oraşe-port pe care le puteţi vizita în Turcia, mai ales că aici s-au păstrat o serie de morminte liciene de piatră. Una dintre cele mai impresionante vestigii este Mormântul lui Amyntas ( 350 î.e.n.), un templu impresionant construit în stil doric (foto jos).

FOTO beqbe.com  

„Cei 12 apostoli” (foto jos) este denumirea unei colecţii de stânci situată pe coasta Australiei, în Parcul Naţional Port Campbell, Victoria. Formate în urma cu 10 milioane de ani, stâncile au făcut parte iniţial dintr-un monolit de coastă care din cauza eroziunii apei şi a vântului s-a rupt. Chiar dacă denumirea se referă la 12 stânci, ansamblul mai numără doar 8, restul s-au prăbuşit.

FOTO turkeysforlife.com

Peisajele impresionante ale Parcului Naţional Zhangjiajie (foto jos) din China se pare că au inspirat scenariul celebrului film „Avatar”, regizat de James Cameron. Atmosfera misterioasă a locului este sporită în lunile iunie şi iulie de ceaţa persistentă, datorată precipitaţiilor abundente din această perioadă.

FOTO diveprice.com
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările