Un neurolog susţine că o simplă întrebare poate anula anxietatea provocată de începerea unei noi zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
trezitul de dimineata

Mulţi oameni devin anxioşi când se trezesc numai la gândul că trebuie să înfrunte o nouă zi. Neliniştea de dimineaţă este pusă de neurologul Lisa Feldman Barrett pe seama unor stări resimţite la nivelul corpului.

Te trezeşti de dimineaţă şi mintea îţi zboară la toate lucrurile pe care trebuie să le faci în acea zi: să înfrunţi traficul pentru a ajunge la birou, să răspunzi la mailuri sau alte sarcini care parcă îţi taie entuziasmul de a te ridica din pat.  

Dincolo de reacţia normală de a alunga această nelinişte, Lisa Feldman Barrett, neurolog şi autorul cărţii „Cum apar emoţiile“, susţine că sentimentul este un mod al corpului de a transmite că ceva nu este în regulă la nivel fizic, scrie pulse.com.

De câte ori vă simţiţi anxioşi, trebuie să ştiţi că efectul neplăcut este o cauză a stărilor fizice. Creierul încearcă să prezică senzaţii pe care urmează să le experimenteze, pentru a putea gestiona emoţiile şi pentru a stabili modul de răspuns, spune Lisa Feldman Barrett.

Specialistul susţine că răspunsul la întrebarea: „Ar putea avea emoţiile noastre o cauză pur fizică?“ ne poate scuti de anxietatea simţită în momentul în care auzim alarma de dimineaţă.
 
În concluzie, atunci când ne simţim anxioşi dimineaţa, ar trebui să acordăm o atenţie sporită senzaţiilor din corp. „Poate că nu a primit suficientă hrană, nu v-aţi odihnit suficient, poate nu aţi mâncat sau sunteţi deshidratat“, spune Barrett. 

Abilitatea de a recunoaşte şi de a gestiona emoţiile este ceea ce oamenii de ştiinţă numesc „inteligenţă emoţională“ şi poate fi cheia către succesul la locul de muncă şi în relaţii. Îmbunătăţirea inteligenţei emoţionale nu este un proces uşor, dar este posibilă cu puţină practică, susţine neurologul. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite