Un fermier din Turcia a vândut un meteorit uriaş găsit pe câmpul său cu 180.000 de dolari

Un fermier din Turcia a vândut un meteorit uriaş găsit pe câmpul său cu 180.000 de dolari

FOTO SHUTTERSTOCK

Un fermier din provincia turcă Çorum a găsit un cumpărător pentru un meteorit de 68 de kilograme pe care l-a descoperit pe câmpul său de năut în urmă cu doi ani, relatează Hurriyet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mutlu Yılmaz a găsit piatra masivă în aprilie 2019 pe plantaţia sa de năut din satul Gerdekkaya. El a fost ajutat de vecini să o tranporte acasă şi apoi un fost localnic rezident în SUA a trimis o mostră pentru a fi examinată în SUA.
 
NASA şi cercetătorii americani au certificat piatra drept un meteorit vechi de 4.000 de ani.
 
Piatra a fost expusă o lună şi jumătate la muzeul din Çorum, după ce autorităţile locale i-au cerut bărbatului să împrumute piatra pentru a fi văzută de cât mai mulţi oameni. Este al treilea cel mai mare meterorit descoperit în Turcia.
 
Apoi fermierul a aşteptat doi ani un cumpărător care a venit în cele din urmă din SUA - un american a acceptat să cumpere obiectul cosmic cu 180.000 de dolari dar vânzarea va fi încheiată după ce clientul va efectua unele teste suplimentare.
 
În 2015, în provincia Bingöl, mai mulţi localnici au obţinut peste 140.000 de dolari din vânzarea unor bucăţi dintr-un asteroid uriaş.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările