Întrebuinţări nebănuite ale sării: redă culoarea hainelor vechi şi testează prospeţimea ouălor

Întrebuinţări nebănuite ale sării: redă
culoarea hainelor vechi şi testează prospeţimea ouălor

Întrebuinţări nebănuite ale sării

Folosită din cele mai vechi timpuri, sarea ne poate ajuta să ieşim din cele mai încurcate situaţii. Aceasta ne poate ajuta să testăm prospeţimea unui ou, să redăm culoarea hainelor şi chiar să prevenim mătreaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sarea este folosită din cele mai vechi timpuri şi nu va dispărea curând, tocmai datorită proprietăţilor sale nenumărate. Este folosită într-o mare varietate de situaţii şi contexte, de la gătit, la conservarea alimentelor sau dezgheţarea drumurilor. Datorită existenţei sării putem transporta alimente în întreaga lume. Şi, cel mai important lucru, sarea este şi foarte ieftină şi poate fi folosită în nenumărate moduri:

Redă culoarea hainelor vechi

Pur şi simplu înmuiaţi hainele într-o soluţie făcută din apă şi sare sau adăugaţi ¼ ceaşcă de sare în maşina de spălat. Cu siguranţă veţi fi surprinşi de rezultatele pe care le veţi obţine, scrie Brightside.me.

Scrub natural

Sarea poate fi şi o alternativă excelentă pentru a avea grijă de pielea uscată. Îndepărtează celulele moarte şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Masaţi pielea cu sare în timpul duşului, având grijă ca mişcările să fie circulare.

Testează prospeţimea ouălor

Când vă aflaţi în situaţia în care nu ştiţi dacă ouăle din frigider mai sunt proaspete, faceţi testul cu apă sărată. Adăugaţi două linguriţe de sare într-o ceşcă de apă, amestecaţi bine şi puneţi oul deasupra. Dacă se scufunda, este proaspăt. Dacă pluteşte, nu ar trebui mâncat.

Previne mătreaţa

Probabil că aţi încercat o mulţime de tratamente şi soluţii pentru a scăpa de mătreaţă, dar situaţia nu a fost remediată. Topiţi o linguriţă de sare şi adăugaţi-o şamponului atunci când vă spălaţi părul. Face minuni în lupta cu mătreaţa şi, de asemenea, ajută părul să crească sănătos şi puternic.

Înlătură petele de vin

Funcţionează foarte bine dacă se aplică în timp ce pata de vin este încă proaspătă. Înmuiaţi partea pătată şi apoi acoperiţi-o cu sare de masă. Lăsaţi-o timp de aproximativ 10-15 minute, apoi clătiţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările