6 reguli de aur pentru îngrijirea părului: de ce trebuie să-l usuci înainte de aplicarea balsamului

6 reguli de aur pentru îngrijirea părului: de ce
trebuie să-l usuci înainte de aplicarea balsamului

6 reguli de aur pentru îngrijirea părului. FOTO Eva.hr

Părul frumos este cea mai importantă podoabă a unei femei. Dincolo de aspectul de invidiat al acestuia, se află reguli stricte în ceea ce priveşte spălarea, uscarea şi hidratarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Părul este cel mai important accesoriu al unei femei, reuşind să-i ofere acesteia un farmec aparte. Înainte de a testa tot felul de tratamente scumpe, în încercarea de a-ţi îmbunătăţi aspectul podoabei capilare, ţine cont de regulile de aur ale îngrijirii acestuia, scrie cosmopolitan.in

Spălaţi-vă părul de maxim două sau trei ori pe săptămână

„Cât de des ar trebui să-mi spăl părul?“ este o întrebare pe care doamnele o pun în mod constant hair styliştilor. Părul conţine uleiuri esenţiale, care sunt concepute pentru a proteja şi apăra de factorii externi. Acestea se pot pierde odată cu şamponarea, ajungând fragil şi deteriorat.

Evitaţi duşurile fierbinţi

Apa mai rece este mult mai benefică părului decât apa fierbinte. Aceasta din urmă usucă podoaba capilară, duce la încurcături şi rupere. De asemenea, nu exageraţi în ceea ce priveşte cantitatea de şampon utilizată şi insistaţi pe scalp, nu pe vârfuri.

Uscaţi-vă părul cu un prosop înainte de aplicarea balsamului

Apa din păr va îngreuna absorbţia balsamului. Specialiştii recomandă ştergerea cu un prosop, aplicarea balsamului şi apoi clătirea. Insistaţi pe vârfuri şi evitaţi rădăcina părului.

Periaţi părul de două ori pe zi

Bunica avea dreptate atunci când vă spunea să vă periaţi părul pentru a-i oferi strălucire. Seara şi dimineaţa, pieptănaţi-vă părul timp de câte un minut. Păstraţi peria sau piaptănul curat şi amintiţi-vă să le curăţaţi periodic.

Nu utilizaţi aer fierbinte în timpul uscării

Utilizarea aerului prea fierbinte în timpul uscării poate duce la deteriorarea părului. Utilizaţi un agent de protecţie termică, iar înainte de a folosi uscătorul setaţi o treaptă inferioară a temperaturii.

Folosirea uleiurilor de păr şi a şampoanelor uscate

Aplicarea uleiului de ricin sau a altor uleiuri de păr la nivelul scalpului în cantităţi moderate poate regla producţia de sebum. De asemenea, şamponul uscat este o modalitate foarte bună de a da volum şi de a evita spălările zilnice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările