Taberele MagiCAMP 2018  îşi deschid porţile: locul unde copiii cărora boala le-a furat copilăria îşi recapătă zâmbetul

Taberele MagiCAMP 2018  îşi deschid porţile: locul unde copiii cărora boala le-a furat copilăria îşi recapătă zâmbetul

Povestea MagiCAMP a început în 2014 şi, până în prezent, a invitat la joacă aproape 500 de copii greu încercaţi de viaţă FOTO MagiCAMP

Din 17 iunie până pe 8 septembrie 2018, Asociaţia MagiCAMP organizează la Brăneşti (judeţul Dâmboviţa) cea de-a cincea ediţie a taberelor MagiCAMP, dedicate copiilor cu afecţiuni oncologice, copiilor care au suferit arsuri grave (ConnectivCAMP) şi copiilor care au pierdut pe cineva drag (BlueCAMP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Încă din anul 2014, Taberele MagiCAMP oferă, preţ de o vară, copiilor încercaţi prea greu, prea timpuriu, şansa de a-şi recâştiga măcar o părticicică din copilăria petrecută pe patul de spital. În cele patru ediţii anterioare mai bine de 490 de copii au avut parte de clipe magice transformate în amintiri memorabile. 
 
Anul acesta 250 de copii vor sosi într-un loc de basm unde organizatorii alături de 220 de voluntari le-au pregătit surprize şi activităţi care mai de care mai antrenante: de la căţărat, trasee în parcul de aventură, poduri suspendate, tiroliană, treasure hunt, ateliere creative, seri de cinema şi până la show-uri de magie, distracţie la piscină şi multe altele. Ca în fiecare an, totul se va desfăşura sub directa supraveghere a unei echipe de medici şi asistente specializaţi în pediatrie oncologică, a psihologilor şi a entertainerilor de top. 
 
 
Anul acesta în taberele MagiCAMP echipa Global Records va oferi momente de neuitat pentru copiii care vor avea şansa să îi cunoască pe artiştii pe care îi îndrăgesc, printre care se numără Ina şi Antonia. Povestea MagiCAMP se scrie alături de fiecare părinte, voluntar, medic, asistentă, susţinător şi, în special, alături de fiecare copil care crede în MagiCAMP.
 
„Taberele MagiCAMP sunt locul în care cuvintele «nu pot» pur şi simplu nu există, sunt tărâmul în care puterea zâmbetelor este mai mare decât orice încercare, sunt momente unice în care cele mai pure suflete se apropie, leagă prietenii, visează, sunt libere să se joace. De 5 ani medici, voluntari, sponsori şi parteneri îşi dedică timpul copiilor şi construiesc împreună magia lui «Joacă la greu».  Le mulţumim tuturor!“, afirmă Melania Medeleanu, preşedinte al Asociaţiei MagiCAMP.


Taberele MagiCAMP au fost concepute iniţial pentru copiii cu afecţiuni oncologice

 
MagiCAMP a început ca o tabără. Una specială, pentru copiii cu afecţiuni grave de sănătate. Copiilor cărora le este greu, copiilor cărora boala le-a furat copilăria, MagiCAMP le oferă ceea ce merită: Joacă la greu. 

MagiCAMP a devenit între timp un ecosistem de proiecte care vin în ajutorul acestor copiilor şi al familiilor lor. MagicHOME, MagicBOX, MagicTICKET, MagiCALL sunt proiectele prin care împreună îi putem ajuta să depăşească încercări pe care cei mai mulţi dintre noi nu ni le putem nici măcar imagina.  

În 2014, tabăra a găzduit 31 de copii minunaţi. Un an mai târziu, în tabără veneau aproape 90 de copii.
180 în 2016 şi 220 în 2017. Anul acesta creşte numărul la 250 de copii care vin să îşi regăsească stima de sine, independenţa şi dorinţa de a construi prietenii noi. 
 
CONNECTIV, tabăra copiilor cu arsuri grave a prins contur acum doi ani, în 2016. Printre voluntarii din 2017 s-au numărat inclusiv câţiva dintre supravieţuitorii din Colectiv. Şi anul acesta echipa MagiCAMP alături de medici, asistente, kinetoterapeuţi şi voluntari aşteaptă cu nerăbdare să destindă frunţi. 
 
BlueCAMP, tabăra copiilor care au pierdut pe cineva drag va continua şi în 2018 să fie locul în care copii cu vârste între 7 şi 15 ani îşi vor găsi resurse pentru a gestiona furia, pentru a onora viaţa celui plecat şi pentru a-şi continua propriul drum cu fruntea sus, ştiind că au alături prieteni cu care împărtăşesc şi bucurie şi tristeţe.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările