O româncă a creat parfumul cu aromă de vin, care are şi o variantă comestibilă. Cât costă şi ce conţine FOTO

O româncă a creat parfumul cu aromă de vin, care are şi o variantă comestibilă. Cât costă şi ce conţine FOTO

FOTO Parfum de vin by Raluca Vasile

Parfumierul român Raluca Vasile a lansat de curând parfumul cu aromă de vin. Inspirat de un vin rose, acesta se adresează publicului tânăr, deschis către socializare. Parfumul are o variantă comestibilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raluca Vasile, parfumier de lux, consultant în branding multisenzorial şi scent designer pentru branduri de ambient, s-a specializat în parfumerie de lux la Perfumery Art School UK, cu stagii în parfumerie exotică la Paris, Milano, Florenţa, Dubai şi Qatar. 

Este singurul parfumier român premiat de A' Design Awards Milano, invitat să expună la Congresul de Parfumerie de la Nisa, Esxence Milano şi anul acesta în premieră la FIS Arabia Dubai.

„Anul trecut, în vizită în Franţa, la o degustare privată organizată la un castel pe valea Loirei, am participat la un curs ţinut de un parfumier specializat în piramida olfactiva a vinurilor care mi-a propus să facem astfel de degustări şi în România, o experienţă inedită pentru educaţia gustului cu similarităţi de construcţie a piramidei olfactive între vin şi parfum. Apoi la congresul IWCB am primit acestă propunere din partea unei reviste din România“, povesteşte parfumierul. 

Ingredientele parfumului:

Note de Vârf: Esenţă de cireşe amare, vanilie, cuişoare

Note de Inimă: Esenţă de caisă, portocală dulce, pepene galben, capşune, absolut de trandafir

Note de Bază: Esenţă de fenicul, esenţă de busuioc,  esenţă de lavandă, extract de vetiver

Parfumul există în variante de 15 şi 100 de mililitri, ediţia pentru casă sau business şi este comercializat în România la preţuri cuprinse între 450 şi 850 lei.

Întrebată cărui tip de persoană i se potriveşte, Raluca Vasile, creatoarea parfumului, a spus: „Fiind insprat de un vin rose, parfumul se adresează publicului tânăr, dar matur, deschis către socializare, cu vârste între 23 şi 40 de ani. Este un parfum unisex şi poate fi consumat în varianta băubilă la evenimente, lansări, în barurile de cocktail ca experienţă tip mixologie“.

Parfumul are şi o variantă tip cocktail comestibil, concentrat de grapefruit, vin rose şi alcool comestibil rafinat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările