VIDEO 7 citate din Biblie care nu ar condamna iubirea homosexuală

VIDEO 7 citate din Biblie care nu ar condamna iubirea homosexuală

FOTO Huffington Post

Arielle Scarcella, un popular vlogger gay pe YouTube, a ajuns în atenţia jurnaliştilor de la „Huffington Post” după ce a postat pe canalul său personal un videoclip cu şapte citate din Biblie cărora le-a oferit  o altă interpretare în ceea ce priveşte relaţiile amoroase dintre persoanele de acelaşi sex.

Scarcella a fost sprijinită în realizarea clipului de Matthew Vines, un reprezentant marcant al comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transsexuali) din SUA.

Cele şapte citate reinterpretate: 
 
1. Condamnarea relaţiilor între persoanele de acelaşi sex îi afectează pe cei din comunitatea LGBT, asta în condiţiile în care Iisus spune, „Copacii buni ar trebui să facă fructe bune” – acest lucru înseamnă că dacă eşti o persoană bună şi îi tratezi pe alţii cu dragoste şi respect, acest lucru te va face să te simţi mai bine atât pe tine, cât şi pe alţii.
 
2. Orientarea sexuală este un concept destul de nou. Creştinii tindeau să privească, cu mult timp în urmă, acest comportament al persoanelor de acelaşi sex ca pe un viciu, precum alcoolismul, nu ca pe o orientare sexuală care se poate traduce şi prin iubire şi fidelitate. Aşadar, oamenii nu trebuie să îşi nege tradiţiile ca să accepte relaţiile dintre persoanele cu acelaşi sex, ci doar să realizeze că trăiesc într-un alt mediu.
 
3. Dacă eşti homosexual, „recomandarea” sau soluţia religiei ar fi celibatul. A fi celibatar este o alegere, o chemare, nu un mandat. „Îmi amintesc că în Biblie se vorbeşte despre cum este mai bine să fii celibatar decât să nu fii celibatar”. Totuşi, se mai spune şi că celibatul nu este o alegere, ci este doar pentru cei care simt această chemare şi o mulţime din persoanele LGBT sau din oamenii heterosexuali pur şi simplu nu au această chemare. Aşadar, este greşit ca aceştia să fie obligaţi să fie celibatari.
 
4. Majoritate presupune că, în povestea oraşelor Sodoma şi Gomora, din Biblie, oamenii au fost condamnaţi de Dumnezeu din cauză că erau gay. Scarcella şi Vines explică existenţa acestei „neînţelegeri”: de fapt, povestea pornise de la un viol în grup, dar acest lucru, spune Vines, este foarte diferit de o relaţie plină de dragoste şi afecţiune între două persoane de acelaşi sex. De fapt, locuitorii Sodomei şi Gomorei au fost damnaţi pentru că erau aroganţi, lacomi şi mândri.
 
5. Leviticul condamnă, în Vechiul Testament, relaţiile sexuale între bărbaţii – vloggerul şi invitatul său amintesc faptul că, de fapt, scrierile din Levitic nu s-au aplicat niciodată creştinilor ca şi lege morală. 
 
6. Biblia condamnă poftele sexuale între persoane de acelaşi sex, nu sentimentele de iubire dintre persoane de acelaşi sex – cei doi reprezentanţi ai comunităţii LGBT sunt de părere că, pe vremuri, se credea că sexul cu persoanele de acelaşi sex vine dintr-o dorinţă nestăpânită, nu o legătură de iubire care poate fi exprimată prin afecţiune şi fidelitate. Acest lucru, spune Vines, nu se aplică relaţiilor serioase dintre persoanele de acelaşi sex, bazate pe dragoste şi înţelegere.
 
7. Termenul „homosexual” a fost folosit pentru prima dată abia în 1882. În ultimii 50 de ani, diverşi traducători ai Bibliei au afirmat că „Homosexualii nu vor moşteni niciodată Împărăţia Cerurilor”. Totuşi, conceptul de homosexual nici măcar nu exista atunci când a fost scrisă Biblia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările