Când devine masturbarea o problemă: cât înseamnă „prea mult”

Când devine masturbarea o problemă: cât înseamnă „prea mult”

Bărbaţii de 20 sau 30 de ani se pot masturba şi în fiecare zi, ceea ce este la fel de normal, spune specialistul. FOTO Arhivă Adevărul

Masturbarea este un obicei perfect normal şi sănătos, spun medicii, dar atunci când un bărbat o face mult prea des, uneori chiar de faţă cu partenera, acest lucru ar putea ridica semne de întrebare.

Autosatisfacerea este normală şi sănătoasă în cazul ambelor sexe, dar când un bărbat se masturbează adesea în prezenţa partenerei de viaţă, acest lucru este o dovadă de narcisism, spune Paul Hokemeyer, specialist în tratarea dependenţelor.

„Nu este deloc flatant ca un bărbat să se masturbeze în preajma unei femei, ci narcisist. Narcisiştii sunt preocupaţi doar de propria plăcere şi sunt complet nepăsători faţă de nevoile sau chiar faţă de prezenţa altor persoane”, susţine Hokemeyer, completând că, deşi nu este tocmai politicos, femeile aflate în această situaţie ar trebui să abordeze cu tact un astfel de subiect.
 
Abordările jucăuşe, cum ar fi: „Am observat că te-ai distrat aseară în pat fără mine” sunt potrivite pentru începerea unei discuţii despre frecvenţa masturbărilor şi locul lor de desfăşurare. 
 
Totuşi, reprezentantele sexului frumos ar trebui să ia în considerare faptul că bărbaţii recurg la metode de autosatisfacere mai des decât femeile. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Indiana, 20,1% din bărbaţii cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani se masturbează de peste patru ori pe săptămână, în comparaţie cu doar 5% din femei.
 
„Bărbaţii de 20 sau 30 de ani se pot masturba şi în fiecare zi, lucru care este considerat normal. În general, masturbarea face parte din sexualitatea umană. Ne ajută să ne conectăm cu propriile trupuri pe căi sănătoase”, precizează Hokemeyer, adăugând că problemele pot apărea doar în cazul în care un bărbat se masturbează de mai multe ori pe zi. Motivul: în prezenţa parteneri, apetitul lui sexual va fi mai scăzut, lucru care va afecta relaţia intimă dintre cei doi.
 
Citeşte şi:
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările