5 lucruri mai puţin ştiute despre clitoris, această „maşină“ de produs orgasme

5
lucruri mai puţin ştiute despre clitoris, această „maşină“ de produs orgasme

Un studiu apărut în Jurnalul de Urologie din Australia arăta că „micuţul“ clitoris este mic numai aparent. De fapt, acesta se poate extinde la interior cu peste 15 centimetri. FOTO Arhiva Adevărul

Clitorisul este o parte a corpului despre care femeile preferă să nu discute cu partenerii lor, deşi acest mic organ erectil le poate oferi cel mai uşor mult râvnitul orgasm.

Prof. Dr.Vincenzo Puppo, de la Centrul Italian de Sexologie, a oferit pentru menshealth.com câteva informaţii despre clitoris, în dorinţa de a populariza informaţii care pot ajuta la o mai bună înţelegere a sexualităţii feminine. Profesorul italian a scris şi o carte, intitulată „Anatomia şi psihologia clitorisului“, unde explică pe înţelesul tuturor informaţii despre această parte anatomică feminină.

1. „Penisul“ feminin

Sună ciudat ca o femeie să se refere la clitorisul ei ca la un penis, spunând că are „erecţie“, dar exact acest lucru are loc atunci când femeile se excită. Clitorisul devine mai rigid şi volumul se măreşte, la fel ca în cazul unui penis erect, dar la o scară mult mai redusă. Mai mult, clitorisul se pare că există din considerente pur sexuale, spre deosebire de penis. Un studiu sugera chiar că iniţial, penisul şi clitorisul s-au dezvoltat similar, până când anumiţi hormoni au impus dezvoltarea specifică, în funcţie de sex.

2. Clitorisul poate fi de mai multe mărimi

Dimensiunea clitorisului poate varia foarte mult de la o femeie la alta, dar acest lucru nu are nicio relevanţă în ceea ce priveşte obţinerea orgasmului. Organul poate avea până la 3 centimetri lungime la exterior, în timp ce ca diametru se poate încadra între 2,5 - 7,50 cm. „Un clitoris foarte mic, chiar şi unul care abia poate fi apucat cu degetele, este suficient pentru a oferi orgasme puternice cu ajutorul fricţiunii sau prin presare“, a explicat Puppo.

3. Vârsta nu contează

Spre deosebire de bărbaţi, care se confruntă cu disfuncţii erectile şi alte probleme care afectează funcţionarea penisului, pe măsură ce înaintează în vârstă, răspunsul clitoridian al femeii nu se schimbă pe măsură ce îmbătrâneşte. „Femeile au capacitatea psihologică de a avea orgasm la orice vârstă“, a adăugat Prof. Dr. Vincenzo Puppo.

4. Este o „maşină“ de produs orgasme

Pentru că în comparaţie cu penisul, clitorisul este mult mai mic, terminaţiile nervoase sunt mult mai concentrate, unele cercetări indicând că sunt de două ori mai multe în clitoris decât în penis. Prin urmare, clitorisul este mult mai sensibil şi mai receptiv la stimulare decât penisul, unul din motivele pentru care femeile au un „potenţial orgasmic aproape nelimitat“, precizează doctorul. Pe de altă parte, aceasta este, în mare, şi cauza pentru care femeia poate să aibă mai multe orgasme la rând, fără o pauză de refacere.

5. Clitorisul poate fi mai mare decât un penis

Un studiu apărut în Jurnalul de Urologie din Australia arăta că „micuţul“ clitoris este mic numai aparent. De fapt, acesta se poate extinde la interior cu peste 15 centimetri, ceea ce înseamnă o lungime mai mare decât media unui penis erect.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările