17 ani fără sex: motivele pentru care femeile renunţă temporar sau definitiv la viaţa intimă

17 ani fără sex: motivele pentru care femeile renunţă temporar sau definitiv la viaţa intimă

FOTO rilancionews.blogspot.com

Sexul este una din marile plăceri ale vieţii. Cu toate acestea, unele femei renunţă la experienţele intime pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp, din cele mai diverse motive. În anumite cazuri, aceste decizii au caracter definitiv.

În ciuda plăcerii de a face sex şi a dorinţelor erotice, există o mulţime de motive care le pot determina pe femei să pună „pe pauză” viaţa sexuală, potrivit sexologului Marianne Brandon. Specialista susţine că sexul ocazional, în timpul căruia obţinerea orgasmului este puţin probabil, este unul din motivele pentru care reprezentantele sexului frumos renunţă temporar la această experienţă.  
 
Pe de altă parte, într-un articol publicat de „The Guardian”, se arată că societatea confundă, de cele mai multe ori, sexualitatea pronunţată cu promiscuitatea, aşa că femeile preferă să îşi inhibe dorinţele.
 
În încercarea de a afla care sunt motivele din spatele abstinenţei temporare, publicaţia online mic.com a făcut un sondaj online care le-a dat ocazia femeilor să mărturisească motivele pentru care renunţă, uneori, la sex:
 
1. Despărţirile traumatizante
„Cu ani în urmă, după ce am pus capăt unei relaţii, m-am abţinut de la sex pentru că am devenit conştientă de tiparul disfuncţional pe care îl urmam în relaţiile mele. Am decis, astfel, să îmi acord ceva timp de singurătate, să înţeleg de ce mă încurc întotdeuna cu acelaşi gen de persoană. A fost într-adevăr de ajutor”, spune utilizatoarea „jazzynurse”.
Am sfârşit o relaţie care aproape m-a distrus. Am crezut că el e alesul, dar s-a dovedit a fi cu totul altcineva. Pe mine, perioada fără sex m-a ajutat să îmi protejez sentimentele. Ies la întâlniri, dar sexul nu intră în discuţie. Este prima dată când, după terminarea unei relaţii, nu m-am refugiat în sex ocazional şi mă simt foarte bine, a scris „Samantha”.
„Am divorţat de un bărbat pe care l-am iubit cu toată fiinţa. Am încercat să fac sex după aceea, dar nu simţeam nimic, aşa că am decis să aştept până când voi simţi nevoia din nou sau până când voi întâlni pe cineva care mă va face să iubesc”, a consemnat „sexpoleandmma”.
 
2. Probleme medicale
„Nu m-am abţinut niciodată de la sex de bună voie. Acum însă sunt nevoită să o fac din cauza problemelor medicale, pentru că mă refac după biopsiile cervicale şi operaţia pe care am suferit-o când am pierdut sarcina”, a spus „Colleen”, în vârstă de 31 de ani.
 
„Am vulvodinia, o afecţiune care provoacă dureri cronice în zona vulvei, aşa că periodic iau pauze de la sex, pentru că doare atât de tare încât devine imposibil. Societatea se aşteaptă ca noi să fim hipersexuale, aşa că relaţiile devin teritorii minate, în care nevoile partenerilor ajung să se bată cap în cap”, a scris „doyoubelieveinvagic ”.
 
3. Relaţii în care sexul nu este cel mai important lucru
„Mă abţin de la sex momentan pentru că vreau să am mai întâi o conexiune emoţională cu cineva. Îmi place sexul, dar prefer să îl fac cu o persoană pe care o preţuiesc şi în care am încredere”, a mărturisit „Emily”.
 
4. Sex cu persoana potrivită
 
„Am fost cu o mulţime de bărbaţi care erau interesaţi doar să facă sex cu mine, nu să îmi fie iubiţi. Sunt de acord cu femeile cărora le place sexul ocazional, dar eu nu sunt aşa, chiar dacă îmi place sexul”, spune o femeie cu pseudonimul „personnumber4”.
   
Au trecut doi ani de când am făcut sex ultima dată şi e 100% alegerea mea. Am avut oportunitatea de a face sex între timp, dar am ales să nu fac sex cu un bărbat cu care nu am o relaţie sau cu unul care se mai culca şi cu alte femei. Vreau să ştiu că nu îmi compromit sănătatea şi că cel cu care fac sex mă respectă, şi-a exprimat părerea „Steph”.
 
 
5. Abuzul sexual sau domestic
„În trecut, m-am abţinut de la sex pentru că am avut nevoie de o perioadă de recuperare după un abuz sexual. Deşi cred că sexul este grozav şi că este de fapt un lucru pozitiv, de când am fost atacată tind să îl percep precum o formă de control asupra corpului meu”, a scris pe Tumblr „lifedreamsandcoffee”.
 
„Am renunţat la sex pentru că am fost violată în copilărie, iar sexul vaginal este foarte inconfortabil pentru mine. Totuşi, cred că sexul e un lucru bun”, a explicat „Rachel”.
 
6. Din motive religioase
„Sunt heterosexuală, dar mă abţin de la sex din motive religioase şi personale. Chiar dacă sunt de părere că sexul este plăcut şi o modalitate bună de a întări conexiunea dintre două persoane, credinţele mele religioase mă ajută să mă stăpânesc”, a precizat, „feliciaescandon”. 
 
7. Asexualitate sau lipsă totală de interes sexual
„Cred că sexul este un lucru bun, dar eu nu fac sex pentru că nu îmi place. Am evitat întotdeuna, deşi la un moment dat am încercat, din curiozitate. Am constatat însă că nu este pentru mine”, crede Alison.
Am făcut sex numai cu doi bărbaţi şi m-am simţit, în ambele dăţi, violată, în ciuda faptului că aveam relaţii sănătoase şi confortabile şi nu am fost presată în niciun fel. Actul în sine mă dezgustă. Am aflat abia la 27 de ani că sunt asexuală, a dezvăluit „Jill”.
 

De ce unele femei renunţă la sex  

Potrivit unor statistici recente, 28% din femeile care au depăşit pragul vârstei de 40 de ani nu mai fac sex perioade lungi de timp. Dintre acestea, multe dau vina pe menopauză pentru lipsa apetitului sexual, potrivit companiei de nutriţie „Healthspan”, care a realizat studiul. Există, însă, şi femei care, deşi îşi doresc o relaţie bazată pe dragoste, au renunţat la idee din cauza circumstanţelor. După 30 de ani, majoritatea bărbaţilor sunt fie căsătoriţi, fie cinici şi speriaţi din cauza că au trecut printr-un divorţ. Alegerile lor sunt, astfel, limitate: pot face sex ocazional sau pot renunţa la sex. Susan, în vârstă de 55 de ani, una din femeile aflate în această situaţie, nu a făcut sex de 17 ani, trezindu-se, fără să îşi dea seama, în această situaţie.
 
Susan Wilson are 55 de ani şi nu a mai făcut sex de 17 ani FOTO Daily Mail
 
„Zilele s-au transformat în săptămâni, săptămânile în luni, lunile în ani, iar fără să îmi dau seama a trecut o eternitate de când nu am mai făcut sex. Mă simt tristă şi singură când realizez cât timp a trecut de când nu am mai făcut dragoste cu un bărbat, aşa că prefer să nu mă gândesc la asta. Mereu mi-a plăcut sexul şi îmi lipseşte foarte mult apropierea aceea fizică pe care nu poţi să o obţii prin alt tip de contact uman. La vârsta mea mă întreb însă dacă îmi e dor să fac sex sau să împart ceva cu o persoană, pentru că mi-ar plăcea la nebunie să mă trezesc în braţele cuiva căruia îi pasă de mine. Există şanse mici ca acest lucru să se mai întâmple acum, aşa că îmi văd de viaţa mea”, a declarat femeia, pentru care sexul fără obligaţii nu reprezintă o opţiune. 
M-aş simţi respinsă şi la fel de singură, aşa că nu acesta este răspunsul, a mai spus Susan.
Potrivit terapeutului Val Sampson, femeile de 40 şi 50 de ani se pot bucura de sex la fel de mult ca cele tinere, dar de multe ori sunt împiedicate de istoria nefericită a fostelor relaţii, acest lucru cauzându-le suferinţă şi o senzaţie de teamă, scrie „Daily Mail”.
 
Este şi cazul lui Shirley Yanez, în vârstă de 59 de ani. Femeia nu a mai făcut sex de 15 ani, iar punctul de cotitură pentru decizia ei de a renunţa la bărbaţi a fost sfârşitul celui de-al treilea mariaj, când s-a îmbolnăvit grav. Yanez a avut un fibrom uterin care, spune ea, a fost rezultatul unei tinereţi promiscue. „Când am primit a doua şansă după ce am privit moartea în faţă mi-am promis că voi face numai lucruri care sunt bune pentru mine. Am renunţat la ţigări şi alcool şi mi-am jurat că nu o să mai fac sex niciodată, acesta fiind sursa celor mai mari problemelor mele, decât dacă întâlnesc un bărbat dispus să aibă o relaţie cu mine, să mă iubească şi să mă susţină. Cum asemenea bărbaţi sunt greu de găsit, am renunţat. Sunt importantă, viaţa mea e importantă şi prefer să nu risc să fiu rănită”, mărturiseşte femeia. 
 
Shirly Yanez a renunţat la bărbaţi în urmă cu 15 ani FOTO Daily Mail
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările