10 curiozităţi despre vagin

10 curiozităţi despre vagin

Femeile cu clitorisul mic sau situat la o distanţă mai mare de deschiderea vaginală au orgasm mai greu. FOTO Arhivă Adevărul

Tainele vaginului nu sunt uşor de descifrat, nici măcar de către doctori şi oameni de ştiinţă. Unele curiozităţi sunt însă atât de bizare încât, deşi sunt dovedite ştiinţific, par de domeniul fantasticului.

Doctorul ginecologic Laurence Orbuch, directorul GYN Laparoscopic Associates, a explicat, prin intermediul revistei „Cosmopolitan”, cele mai ciudate şi uimitoare curiozităţi despre vagin:
 
1. Când te exciţi, clitorisul tău are practic o erecţie
În timpul stării de excitaţie, în clitorisul femeii există o presiune sanguină foarte mare, ceea ce duce la mărirea volumului în mică măsură, proces asemănător cu ceea ce se întâmplă cu penisul bărbatului în timpul erecţiei. 
 
2. Sângele menstrual poate fi folosit în cazurile pacienţilor care suferă de insuficienţă cardiacă

Cea mai recentă sursa de celule stem descoperită este sângele menstrual. În culturile de laborator, aceste celule au avut un ritm de diviziune mai scăzut decât celulele stem embrionare, dar mai ridicat decât celulele stem din măduva osoasă.
Un program clinic care persupune tratarea insuficienţei cardiace cu celulele endometriale regenerative sau celulele stem este momentan în desfăşurare. Celulele stem sunt extrase din sânge şi apoi folosite în generarea altor tipuri de celule găsite în corpul uman, în cazul acesta în celule musculare pentru inimă.
 
3. În stare de excitaţie, dimensiunea vaginului se dublează
Vaginul unei femei îşi poate mări considerabil dimensiunea în timpul stării de excitaţie. Acest lucru se datorează contracţiilor repetate, al cărui rol mai constă şi în uşurarea deplasării spermei spre cervix, pentru concepţie.
 
4. Unele femei se nasc fără himen
Majoritatea femeilor se naşte cu himen, fiecare având forme şi mărimi variate. Există, însă, şi femei care s-au născut fără himen, dar acest lucru nu le va afecta cu nimic viaţa sexuală.
 
5. Dacă ai clitorisul mic, vei avea, probabil, probleme în atingerea orgasmului
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Medicinii Sexuale, în care s-a măsurat clitorisul a 30 de femei, zece din intervievatele care au recunoscut că întâmpină probleme în atingerea orgasmului aveau clitorisul de dimensiuni reduse şi situat destul de departe de deschiderea vaginală. 
 
6. În clitoris există 8.000 de terminaţii nervoase, în timp ce într-un penis există doar 4.000
Clitorisul unei femei are 8.000 de terminaţii nervoase, în timp ce pe penisul bărbaţilor se găsesc doar 4.000. De aceea, orgasmul clitoridian este mai intens decât orgasmul experimentat de bărbaţi.
 
7. Deschizătura din interiorul vaginului
La capătul vaginului se află cervixul, o deschizătură foarte mică, prin care îşi găsesc calea spermatozoizii, de dimensiuni microscopice. 
 
8. Este posibil să îţi cadă vaginul 
Prolapsul vaginal sau/şi uterin presupune ieşirea vaginului şi a uterului în afara corpului. Acest lucru se poate întâmpla după naştere sau la menopauză, dar acest lucru se poate rezolva prin operaţie. 
 
9. Vaginul nu se lărgeşte de la prea mult sex
Potrivit doctorului Justin J. Lehmiller, vaginul se lărgeşte temporar în stare de excitaţie, după care revine la starea sa iniţială. 
 
10. Vaginul tău are acelaşi pH ca un pahar cu vin
În mod normal, pH-ul vaginului este cuprins între 3,8 şi 4,5. Majoritatea vinurilor au un pH cuprins între 3 şi 4. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările