Experimentul care a scos adevărul la lumină: femeile habar nu au ce le excită cu adevărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile îşi reprimă inconştient anumite dorinţe sexuale, însă trupul este cel care le dă de gol, chiar dacă mintea le spune altceva. Specialiştii renumitului Institut de sexologie Kinsey, din SUA, au demonstrat că femeile sunt excitate de lucruri de care, în mod normal, consideră că nu sunt atrase.

Un studiu desfăşurat la Insititutul Kinsey din SUA a scos la iveală un adevăr surprinzător. Femeile îşi reprimă inconştient anumite dorinţe sexuale, motiv pentru care diferenţele între ceea ce cred că le excită cu adevărat şi stimulii vizuali la care reacţionează trupul sunt semnificative.

Oamenii de ştiinţă au folosit un aparat numit fotopletismograf pentru a înregistra reacţiile vaginale ale scriitoarei Writer Melanie Berliet, în vârstă de 33 de ani, din New York, care s-a oferit cobai pentru acest experiment. Mai exact, Melanie a fost de acord ca cercetătorii să-i introducă în vagin fotopletismograful, dispozitiv de sticlă care are o formă similară cu a unui tampon intern, pentru a fi măsurat nivelul de excitare în funcţie de fluxul sanguin. Aşa a fost indentificată discrepanţa dintre ceea ce Melanie considera a fi sexy şi lucrurile la care reacţionează organismul său, conform publicaţiei Daily Mail.

image

Fotopletismograf FOTO Daily Mail 

Scriitoarea a trebuit să urmărească mai multe imagini video, erotice sau fără conotaţii sexuale, în timp ce fotopletismograful înregistra toate modificările produse în corpul său. Melanie a presupus că va fi excitată într-o măsură mai mare de clipul în care era prezentată o partidă de sex între trei persoane, şi că nu va fi interesată în mod deosebit de o scenă bondage, un fetiş sexual care presupune legarea partenerului. Spre surprinderea ei, reacţia organismului a fost cu mult mai intensă la imaginile bondage.

image

Scriitoarea Melanie Berliet, alături de Erick Janssen, cercetătorul care a condus experimentul. FOTO Daily Mail 

Iniţial, scriitoarea le spusese cercetătorilor că este excitată de sexul între femei, de partidele se sex în trei şi de femeile care se masturbează. De asemenea, le-a indicat şi ceea ce nu i se pare atrăgător dn punct de vedere sexual: sexul între bărbaţi, fetişul pentru picioare şi maimuţele care se împerechează.

Rezultatele finale au arătat că Melanie fusese excitată puternic de scenele de sex între femei, de femei care se masturbează şi de fetişuri (bondage şi imaginile cu atracţia faţă de picioare). Scriitoarea a fost surprinsă să afle că pulsul său vaginal a indicat o atracţie clară pentru fetişuri, deşi ea consideră că nu o stimulează sexual, ci din contră. Şi mai interesant a fost să afle că sexul în trei, pe care îl notase cu şapte din zece puncte ca grad de atracţie în ceea ce o priveşte, a excitat-o în foarte mică măsură, aproape la fel de puţin ca imaginile cu maimuţe care se împerechează.

Conform specialiştilor, vina, ruşinea şi presiunile sociale sunt factorii care ne pot împiedica să descifrăm şi să ne înţelegem în mod corect propriile dorinţe sexuale.

Viață de cupluPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite