Trucuri pentru cea mai bună piftie: ce carne se pune, cât se fierbe, cum se filtrează lichidul

Trucuri pentru cea mai bună piftie: ce carne se pune, cât se fierbe, cum se filtrează lichidul

Piftia de porc este nelipsită de la mesele de Sărbători FOTO Shutterstock

Piftia e un preparat tradiţional care nu lipseşte de la masa de Crăciun sau de Revelion, însă o întâlnim în gastronomia multor popoare, fie că vorbim de carne, peşte, legume sau ouă în aspic. Deşi se prepară şi din cocoş sau curcan, cea mai populară piftie rămâne cea de porc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cotoroage, răcitură, piftie, oricum am numi acest fel de mâncare, el este întâlnit şi apreciat peste tot în ţară. În Ardeal şi Banat se serveşte cu boia dulce sau iute presărată deasupra, cu hrean în oţet sau sos de hrean cu smântână. În Moldova se mănâncă cu mămăliguţă fierbinte şi ardei iute murat în oţet, iar în sudul ţării se serveşte cu muştar.

Oricare ar fi sosurile sau garniturile preferate alături de piftie, aceasta rămâne unul dintre preparatele cele mai consumate de sărbători.

Citeşte aici toate trucurile pentru o piftie clară, bine închegată şi aromată: ce carne se foloseşte, cât trebuie fiartă, cum se filtrează zeama şi când se pune usturoiul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările