Toate autoturismele Peugeot, Citroën, DS, Opel şi Vauxhall sunt certificate conform noii proceduri de testare WLTP

Toate autoturismele Peugeot, Citroën, DS, Opel şi Vauxhall sunt certificate conform noii proceduri de testare WLTP

WLTP este un test mai riguros şi de o durată mai mare, dezvoltat pentru a reflecta mai bine în ochii clienţilor consumul real şi emisiile de noxe, faţă de reglementările anterioare NEDC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Toate autoturismele Peugeot, Citroën, DS, Opel şi Vauxhall sunt certificate conform noii proceduri de testare WLTP (Worldwide harmonized Light Vehicles Test Procedure), care reflectă într-un mod mai realist consumul de carburant.
Datorită unor progrese tehnologice solide făcute în aşteptarea noilor reglementări - SCR "Reducerea Catalitică Selectivă" şi filtrul de particule pentru motoarele pe benzină GPF "Gasoline Particulate Filter" - Grupul PSA se poziţionează aşadar în fruntea plutonului constructorilor auto atunci când vine vorba de implementarea strictelor standarde.
Gilles Le Borgne, Vicepreşedinte Executiv pentru Calitate şi Inginerie în cadrul Grupului PSA, confirmă: "Alegerile noastre tehnologice pentru tratarea emisiilor poluante, cum ar fi SCR pentru toate motoarele diesel (lansat în 2013) şi, mai recent, GPF pentru motoarele pe benzină cu injecţie directă ne permit să oferim clienţilor noştri vehicule compatibile şi ecologice. Acest lucru ne va permite să ne menţinem poziţia de lideri în ceea ce priveşte reducerea emisiilor".
Următorul pas va fi viitorul standard Euro 6d-Temp, care se va aplica începând cu luna septembrie 2019. Acesta va ţine seama, de asemenea, de emisiile poluante (NOx, CO şi alte particule) măsurate în condiţii de trafic real pe drumuri publice - aşa numitele Real Drivind Emissions (RDE).
Încă din 2015 Grupul PSA a sprijinit în mod public implementarea reglementărilor WLTP. În plus, începând cu anul 2016, Grupul PSA a demonstrat o transparenţă unică prin publicarea pe site-urile Peugeot, Citroën şi DS a datelor privind consumul de combustibil pentru mai mult de 1000 de modele, în condiţii de trafic real şi mai târziu privind datele legate de emisiile de NOx şi alte particule. De asemenea, clienţii, bine informaţi, îşi pot stabili modelul şi parametrii de utilizare pentru a verifica consumul de combustibil al autoturismului utilizat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările