VIDEO Un camion cisternă a trecut printr-o mulţime de manifestanţi în timpul unui protest din Minneapolis

VIDEO Un camion cisternă a trecut printr-o mulţime de manifestanţi în timpul unui protest din Minneapolis

Momentul în care camionul intră în mulţime Captură video

La Washington şi în alte aproape 40 de oraşe americane a fost declarată stare de asediu. Este reacţia autorităţilor în faţa sutelor de mii de manifestanţi - unii dintre ei violenţi - ieşiti în stradă după uciderea lui George Floyd.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situatia pare scăpată de sub control, revoltele şi protestele devenind din ce în ce mai mari. În capitala federală Washington, demonstranţii au ajuns în apropierea Casei Albe, unde au aprins mai multe focuri.
 
Protestatarii au ocupat chiar şi autostrăzi, cum s-a întâmplat la Miami, unde circulaţia a fost complet blocată. La fel şi în Minneapolis, unde s-a petrecut o scenă incredibilă.
 
În timp ce mii de oameni erau adunaţi la miting, un camion cisternă s-a îndreptat în plină viteză către ei. Ca printr-o minune, nimeni nu a fost rănit. 
 
Şoferul camionului a fost rănit, dar fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol. El a fost condus la spital şi plasat în stare de arest.
 
De-a lungul traseului, poliţişti şi soldaţi din Garda Naţională au blocat drumurile din vecinătate pentru a asigura siguranţa cortegiului. Deocamdată nu a s-a putut stabili cum a reuşit şoferul camionului să se apropie de manifestanţi.
 
În timp ce aceştia traversau un pod rutier, el a avansat cu camionul până în mijlocul mulţimii. Potrivit unui martor intervievat de postul local KSTP, manifestanţii care veniseră pe biciclete le-au aruncat în direcţia autovehiculului pentru a încerca să îl oprească.
 
„Părea contrariat, claxona şi continua să avanseze”, a adăugat tânărul, potrivit Agerpres.
 
Foarte rapid, zeci de maşini de poliţie au sosit cu sirenele pornite şi i-au împins pe manifestanţi dincolo de pod.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: