Un spital din Dallas, complet părăsit în urma epidemiei de Ebola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul
Presbiterian din Dallas (Texas) unde a decedat un pacient bolnav de
Ebola
Spitalul Presbiterian din Dallas (Texas) unde a decedat un pacient bolnav de Ebola

Spitalul Presbiterian din Dallas (Texas) unde a decedat un pacient bolnav de Ebola şi unde două asistente au luat virusul a rămas aproape gol, pacienţii evitând instituţia medicală, transformată, potrivit postului ABC News, într-un fel de „oraş-fantomă”.

Un pacient liberian infectat cu Ebola, Thomas Eric Duncan, a murit la Spitalul Presbiterian din Dallas, iar două asistente care l-au îngrijit au luat febră hemoragică. Cele două asistente, Nina Pham, în vărstă de 26 de ani şi Amber Vinson, 29, au fost diagnosticate pe 11, respectiv 15 octombrie cu virusul Ebola.

Cele două asistente nu se mai află în acest spital, însă pacienţii evită o unitate medicală care până în urmă cu câteva săptămâni era foarte aglomerată. Spitalul pare a fi un oraş-fantomă. Oamenii nu mai vin nici măcar în apropierea clădirii", afirmă Rachelle Cohorn, reprezentantul unei companii medicale care are contract cu clinica medicală din Dallas.

Timpul mediu de aşteptare la cabinetele medicale ale Spitalului Prebiterian din Texas era până acum câteva săptămâni de 52 de minute, însă acum nu mai există deloc timp de aşteptare, a comunicat Biroul de presă al unităţii medicale.

SUA: „Epidemie de Ebola"

„Aş dori să transmit comunităţii că spitalul Presby este un spital sigur la care puteţi să veniţi”, a declarat doctorul Dan Varga, medic la spitalul din statul Texas. „Primim informaţii de la doctorii care lucrează în campus că, în ultimele zile, au primit cu până la 50-60 de procente mai multe telfoane de anulare a programărilor din cauza fricii de virusul Ebola”, a adăugat acesta.

Amber Vinson (stănga) şi Nina Pham (dreapta), cele două asistente infestate cu virusul Ebola

Asistente medicale Ebola

Aproximativ 70 de angajaţi ai spitalului sunt monitorizaţi datorită unei posibile expuneri la virusul care a făcut ravagii în Africa.

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a îndemnat pe cetăţenii americani să nu cedeze isteriei sau temerilor" privind epidemia de Ebola. Noi toţi - cetăţeni, lideri politici, instituţii media - avem responsabilităţi. Este o boală gravă, dar nu trebuie să cedăm isteriei sau temerilor, pentru că astfel ne va fi mai greu să îi informăm pe oameni cu exactitate. Trebuie să ne lăsăm conduşi de ştiinţă. Trebuie să vedem realitatea", a pledat Barack Obama. "Statele Unite nu se confruntă cu o epidemie de Ebola", a insistat liderul de la Casa Albă.

Statele Unite ale Americii se confruntă cu una dintre cele mai grave epidemii din istorie

Spital Texas Ebola

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Citeşte şi: 

Fidel Castro propune SUA o colaborare în lupta contra virusului Ebola

Fostul preşedinte cubanez Fidel Castro a propus de curând Statelor Unite o colaborare cât se poate de eficientă pentru a lupta împotriva răspândirii epidemiei Ebola, informează presa de la Havana, potrivit Mediafax.

Supravieţuitorii - portrete ale celor care au învins Ebola

Peste 4.400 de oameni au murit din cauza virusului Ebola în Africa de Vest. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că vor exista aproximativ 10.000 de cazuri noi pe săptămână în Guinea, Liberia şi Sierra Leone, până la finalul lui 2014. În timp ce toată lumea se concentrează pe numărul morţilor din cauza Ebola, există un grup trecut cu vederea: supravieţuitorii.

Câţi bani donează statele din întreaga lume pentru a combate virusul Ebola

Cele mai importante donaţii financiare în vederea combaterii epidemiei de febră hemoragică Ebola au fost făcute de Statele Unite, Banca Mondială şi Marea Britanie. De asemenea, o donaţie consistentă a fost realizată recent şi de către fondatorul reţelei Facebook, Mark Zuckerberg.

Studenţii africani de la UMF Cluj sunt monitorizaţi pentru Ebola. Din cei 13 tineri, doi au fost testaţi şi rezultatele au ieşit negative

Treisprezece studenţi şi masteranzi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj (UMF), care provin din ţări din Africa cu risc de Ebola, vor fi monitorizaţi de medici de la Spitalul de Boli Infecţioase, înainte de a li se permite să se prezinte la cursuri. Doi dintre ei au fost testaţi, rezultatele ieşind negative, iar în cazul altor doi se fac analize. Restul, fie nu au fost în Africa, fie nu s-au întors încă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite