Un test rapid de coronavirus, care oferă rezultatul în 5 minute, aprobat în SUA

Un test rapid de coronavirus, care oferă rezultatul în 5 minute, aprobat în SUA

FOTO Shutterstock

Laboratoarele Abbott au transmis vineri că au obţinut aprobare pentru producerea în masă a unui test rapid pentru coronavirus care poate da rezultate în câteva minute: acesta poate fi folosit în cabinetele medicilor, clinici cu servicii de urgenţă şi spitale.

Ştiri pe aceeaşi temă

FDA a autorizat punerea pe piaţă a noului test rapid în cadrul unei legislaţii pentru autorizarea în situaţii de urgenţă. Acesta poate fi folosit şi de medici individuali în cabinete şi centre de servicii comunitare. Pentru început 150.000 de teste vor fi distribuite în toată ţara.
 
Abott a transmis că va începe distribuirea testului săptămâna viitoare şi va produce până la 50.000 de teste pe zi începând din aprilie. Lunar se va ajunge la 5 milioane de teste.
Compania a primit anterior aprobare pentru un alt sistem de diagnostic care poate prelucra un număr mai mare de probe zilnic, dar rezultatele nu sunt atât de rapide.
 
„Se poate obţine un rezultat pozitiv în 5 minute şi un rezultat negativ în 13 minute. Pacienţii aşteaptă practic rezultatul în clinică”, a declarat vicepreşedintele pentru dezvoltare şi cercetare de la Abbott.

Testul molecular identifică fragmente ale genomului virusului care pot fi detectate în cinci minute dacă virusul e prezent în concentraţie mare. O analiză minuţioasă pentru a exclude cu certitudine infecţia cu coronavirus poate dura până la 13 minute, a spus acesta citat de Bloomberg.

Tehnologia este construită pe baza platformei de testare a laboratoarelor Abbott, ID Now, disponibilă în peste 18.000 de centre din toată ţara. Sistemul este portabil şi poate fi instalat oriunde, dar va fi trimis cu prioritate la secţiile de urgenţă ale spitalelor, clinicilor şi cabinetelor comunitare.

SUA au avut dificultăţi cu asigurarea testării mai ales după ce testele iniţiale ale Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor au avut defecte de fabricaţie. După izbucnirea unor focare epidemice extinse în New York, California, Washington şi alte state, SUA au făcut apel la marile companii comerciale pentru teste diagnostice.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: