Un arbore de sequoia uriaş din California continuă să ardă, după incendiul de vegetaţie din 2020

Un arbore de sequoia uriaş din California continuă să ardă, după incendiul de vegetaţie din 2020

Cea mai mare parte a Californiei se confruntă cu condiţii severe de secetă Foto: Pixabay

Un arbore de sequoia din statul american California continuă să ardă mocnit şi în prezent, după incendiul de vegetaţie din vara anului 2020, a anunţat miercuri reprezentanţii Parcului Naţional Redwood.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Recent, oamenii de ştiinţă ai Serviciului Parcului Naţional şi echipajele de pompieri care studiau efectele incendiului din 2020 de la „Castelul” din Parcul Naţional Sequoia, au observat un copac gigantic încă fumegând probabil din cauza incendiului de anul trecut ", au declarat oficialii parcului într-un comunicat de presă.

„Faptul că zonele încă mocnesc şi fumegă de la Incendiul Castelului din 2020 demonstrează cât de uscat este parcul”, a declarat Leif Mathiesen, ofiţer asistent de gestionare a incendiilor pentru Parcurile Naţionale Sequoia & Kings Canyon, în comunicatul de presă.

„Având în vedere cantitatea redusă de zăpadă şi ploi din acest an, ar putea exista descoperiri suplimentare pe măsură ce  are loc tranziţia primăvară-vară.”

Cea mai mare parte a Californiei se confruntă cu condiţii severe de secetă inclusiv în lanţul muntos, care asigură aproximativ o treime din apa statului, potrivit The Washington Post.

La 1 aprilie, când zăpada din Sierra Nevada cele mai înalte cote, conţinutul său de apă a fost de doar 59% din medie, potrivit Departamentului de Stat pentru Resurse de Apă.

Uscăciunea ar putea cauza repetarea incendiilor de anul trecut, când multe dintre ele au fost declanşate de mii de fulgere uscate, care au mistuit 16.996 kilometri pătraţi în cel mai populat stat al naţiunii.

Cu condiţii de secetă cumplite în vestul american, AccuWeather a prezis că şi în 2021 va  exista un sezon al incendiilor/ Potrivit meteorologului de la AccuWeather, Dave Samuhel, se preconizează că vor arde 38.445 kilometri pătraţi din teritoriul din vestul Statelor Unite ale Americii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările