SUA au raportat primul deces la un bebeluş de un an infectat cu coronavirus

SUA au raportat primul deces la un bebeluş de un an infectat cu coronavirus

Foto Shutterstock

Autorităţile sanitare din statul american Illinois au anunţat primul deces cunoscut în SUA în cazul unui bebeluş în vârstă de un an infectat cu coronavirus, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se presupune că copiii şi tinerii care contractează virusul dezvoltă simptome uşoare şi boala nu este periculoasă în cazul lor, mai ales dacă nu au afecţiuni preexistente: majoritatea celor care au murit sunt persoane în vârstă sau cu boli cronice.

Guvernatorul statului a transmis că urmează a se stabili dacă bebeluşul avea probleme de sănătate neidentificate.
 
Departamentul de Sănătate publică a transmis că se investighează cauzele morţii, dar a tras şi un semnal de alarmă: „Trebuie să facem ce ne stă în putere să prevenim răspândirea acestui virus mortal. Trebuie să-i protejăm pe cei din jur”.
 
„Dacă nu aţi fost atenţi la ce se întâmplă, poate ar trebui acum să va treziţi”, a subliniat guvernatorul statului Illinois.
 
În rândul copiilor s-au înregistrat puţine cazuri de infectare. Cercetătorii chinezi au raportat într-o scrisoare publicată în New England Journal of Medicine moartea unui bebeluş de 10 luni infectat cu virusul. Bebeluşul a avut ocluzie intestinală şi a murit la patru săptămâni de la internare.
 
Un studiu separat publicat în jurnalul Pediatrics a identificat 2.100 de copii infectaţi în China şi un singur deces, al unui adolescent de 14 ani. Potrivit studiului sub 6% din copiii care au contractat virusul au făcut o formă gravă a bolii.
 
În urmă câteva zile o adolescentă de 16 ani din Franţa, fără probleme de sănătate, a murit după ce iniţial a prezentat simptome uşoare precum o tuse. Azi presa a relatat moartea unui adolescent de 14 ani din Portugalia care în afară de psoriazis, o boală de piele autoimună, nu avea alte probleme de sănătate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: