SUA. Colin Powell a murit de COVID-19: Fostul secretar de stat, victimă a hackerului român Guccifer, care i-a făcut publice e-mailurile cu Corina Creţu

SUA. Colin Powell a murit de COVID-19: Fostul secretar de stat, victimă a hackerului român Guccifer, care i-a făcut publice e-mailurile cu Corina Creţu

Colin Powell FOTO EPA-EFE

Generalul american Colin Powell, secretar de stat în primul mandat al fostului preşedinte George W. Bush, a decedat de COVID-19 la vârsta de 84 de ani, a anunţat familia sa luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am pierdut un soţ, un tată şi un bunic remarcabil şi iubitor, precum şi un mare american”, se arată într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare de familia lui Colin Powell.

Fostul secretar de stat „a decedat din cauza unor complicaţii legate de COVID-19. Era complet vaccinat. Vrem să mulţumim echipei medicale de la Walter Reed National Medical Center”, precizează familia Powell.

Colin Powell, secretar de stat între 2001 şi 2005, a rămas în paginile istoriei mai ales pentru capsula de antrax prezentată pe 5 februarie 2003 în Consiliul de Securitate al ONU ca aşa-zisă dovadă a armelor de distrugere în masă dezvoltate de regimul dictatorului irakian Saddam Hussein. La o lună de la intervenţia sa la ONU, armata SUA a invadat Irakul şi l-a înlăturat de la putere pe Hussein.

El a recunoscut apoi că intervenţia de la ONU a devenit o „pată” pentru reputaţia sa: „Este o pată, pentru că eu sunt cel care a făcut această prezentare în numele Statelor Unite şi va face întotdeauna parte din bilanţul meu”.

Născut pe 5 aprilie 1937 la Harlem, Colin Powell a crescut la New York, unde a studiat geologia. Şi-a început cariera militară în 1958. A fost mobilizat iniţial în Germania, după care a servit în Vietnam în calitate de consilier militar al preşedintelui John F. Kennedy.

Colin Powell a fost primul afro-american care a ocupat postul de şef al Statului Major al Armatei SUA (1989-1993).

Victimă a hackerului român Guccifer care i-a făcut publice e-mailurile cu Corina Creţu
 
În 2013, Colin Powel a căzut victimă hackerului român Guccifer, care i-a făcut publică corespondenţa electronică pe care a dus-o cu europarlamentara Corina Creţu. „Te-am iubit atât de mult, atât de mulţi ani. Ai fost cea mai mare iubire a vieţii mele“, a fost unul dintre mesajele adresate lui Powell. 
 
Fostul secretar de stat n-a negat şi nici n-a confirmat relaţia. El a recunoscut, însă, că e-mailurile sunt reale. „A fost o prietenie care a devenit foarte personală, pe e-mail. Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, de la reuniuni de familie, de la sedinţe oficiale de lucru, de la căsătorie şi nişte poze în costum de baie… Niciodată nimic nepotrivit”, a spus Powell.
 
Oficialul american i-a cerut, totuşi, Corinei Creţu să şteargă din contul de e-mail mesajele care dau de înteles că cei doi au împărtaşit mai mult decât o prietenie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările