SUA ameninţă că vor impune sancţiuni Turciei dacă pastorul american Andrew Brunson nu va fi eliberat

SUA ameninţă că vor impune sancţiuni Turciei dacă pastorul american Andrew Brunson nu va fi eliberat

Mike Pence Foto: EPA/EFE

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a criticat joi Turcia pentru trimiterea la închisoare a pastorului american Andrew Brunson şi a ameninţat Ankara cu noi sancţiuni dacă bărbatul nu va fi eliberat, scrie Reuters.

„Pentru preşedintele Erdogan şi pentru guvernul turc, am un mesaj în numele preşedintelui Statelor Unite ale Americii: eliberaţi-l pe pastorul Andrew Brunson acum sau pregătiţi-vă să suportaţi consecinţele”, a afirmat Pence.
 
„Dacă Turcia nu va lua măsuri imediate pentru a-l elibera pe acest bărbat nevinovat şi să îl trimită în America, Statele Unite vor impune sancţiuni semnificative Turciei până când pastorul va fi eliberat”, a adăugat Pence, vorbind în numele preşedintelui Trump la un eveniment găzduit de Departamentul de Stat al SUA.
 
Miercuri, un tribunal din Turcia a decis ca Brunson, care se află în închisoare de 21 de luni, să rămână în arest la domiciliu.
 
Brunson, care este originar din statul american Carolina de Nord şi lucrează în Turcia de peste 20 de ani, a fost acuzat că a ajutat o grupare despre care Ankara spune că se află în spatele loviturii de stat eşuate din 2016. El a negat acuzaţiile dar ar putea fi condamnat la 35 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: