Statele Unite au trimis răspunsul la pretenţiile de securitate ale lui Putin

Statele Unite au trimis
răspunsul la pretenţiile de securitate ale lui Putin

FOTO Shutterstock

Washingtonul a trimis miercuri răspunsul în scris la aşa-numitele cereri de securitate ale Moscovei, un pas cheie într-un proces diplomatic fragil, în condiţiile în care armata rusă a organizat noi exerciţii militare pe uscat şi pe mare în apropierea Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat că răspunsul SUA a fost transmis personal de ambasadorul american la Moscova John Sullivan.

Washingtonul a precizat că cererile Rusiei ca NATO să retragă trupele şi armele din Europa de Est şi să împiedice Ucraina să adere vreodată la alianţă nu au nicio şansă. SUA sunt însă gata să discute alte subiecte, cum ar fi controlul armelor şi măsurile de consolidare a încrederii, informează Reuters, potrivit news.ro.

Faza următoare a crizei ruso-ucrainene va depinde de felul în care Moscova este pregătită să accepte această agendă limitată.

La Paris, discuţiile la nivel de consilieri în formatul Normandia - Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina - cu privire la încheierea războiul din Donbas, în sud-estul Ucrainei, au durat mai mult decât era anticipat.

„Desigur, vom studia cu atenţie şi vom hotărî asupra paşilor noştri următori”, a declarat viceministrul rus de Externe Aleksandr Gruşko.

O nouă întâlnire ar putea avea loc, după cea de vinerea trecută, între secretarul de stat Antony Blinken şi omologul său rus Serghei Lavrov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările