Secretarul american al Justiţiei Jeff Sessions demisionează după luni de critici din partea lui Trump

Secretarul american al Justiţiei Jeff Sessions demisionează după luni de critici din partea lui Trump

Jeff Sessions FOTO EPA

Secretarul american al Justiţiei Jeff Sessions şi-a prezentat demisia miercuri, într-o scrisoare adresată preşedintelui american Donald Trump, la cererea acestuia, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sessions şi-a anunţat intenţia de a demisiona, într-o scrisoare trimisă miercuri Casei Albe.

Trump a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că şeful de cabinet al lui Sessions, Matt Whitaker, va prelua funcţia de secretar al Justiţiei interimar.

Jeff Sessions a fost criticat extrem de dur, inclusiv prin atacuri personale, de către Trump, din cauză că s-a recuzat în ancheta cu privire la o eventuală coordonare între echipa de campanie a miliardarului şi Rusia, în alegerile prezidenţiale din 2016.

Locatarul Casei Albe denunţă faptul că, prin această hotărâre, Sessions a făcut posibilă numirea procurorului special Robert Mueller, care a preluat coordonarea anchetei ruse şi a început să examineze dacă atacurile lui Trump contra secretarului său al Justiţiei fac parte dintr-un efort mai larg de obstrucţionare a justiţiei.

„Îi mulţumim procurorului general Jeff Sessions pentru serviciile sale şi-i urăm bine!”, a scris Trump miercuri pe Twitter.

Sessions a precizat în scrisoare că demisionează la cererea şefului Guvernului.

Această destituire ar putea să aibă consecinţe asupra foarte sensibilei anchete ruse, comentează AFP.

Plecarea lui Sessions nu constituie o surpriză, în contextul în care Casa Albă a dat în mai multe rânduri semne că este deranjată de comportamentul său, comentează Reuters.

El a fost acuzat că nu a făcut suficient să pună capăt anchetei lui Mueller.

Un ministru nu a fost supus niciodată, în istoria modernă, atâtor atacuri verbale din partea preşedintelui.

Un conservator convins, Jeff Sessions, în vârstă de 71 de ani, a fost încă din 2015 unul dintre ”greii” Partidului Republican care au susţinut candidatura lui Trump la învestitură.

„La cererea dumneavoastră, vă prezint demisia”, a scris el în scrisoare, potrivit Reuters.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: