Republicanul Newt Gingrich a abandonat cursa pentru Casa Albă

Republicanul Newt Gingrich a abandonat cursa pentru Casa Albă

Newt Gingrich îi va acorda probabil sprijinul favoritului Mitt Romney

Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich, a anunţat miercuri că va abandona cursa pentru învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie, promiţând că îşi va păstra un rol de "cetăţean activ", relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Astăzi, îmi suspend campania. Dar această suspendare nu înseamnă că îmi suspent dreptul cetăţenesc", a declarat Gingrich într-un discurs de la Arlington, în apropiere de Washington.

După acest anunţ şi după retragerea de luna trecută a ultraconservatorului Rick Santorum, nu mai rămân decât doi candidaţi care îşi dezbat primarele republicane: favoritul Mitt Romney, catalogat drept moderat, şi reprezentantul Texasului, Ron Paul, scrie Mediafax.

Gingrich a lăsat să se înţeleagă că el îl va susţine pe Mitt Romney, în pofida atitudinii foarte critice din timpul campaniei.

"Nu este o alegere între Mitt Romney şi Ronald Reagan. Este o alegere între Mitt Romney şi cel mai radical, cel mai de stânga dintre toţi preşedinţii istoriei americane", a adăugat Gingrich, făcând referire la actualul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările