„Purtaţi masca şi în casă!“: Experţii arată când e nevoie de această măsură extremă

„Purtaţi masca şi în casă!“: Experţii arată când e nevoie de această măsură extremă

Doctorul Deborah Birx a spus, de curând, că masca poate fi şi un accesoriu asortat cu haine

Treptat, oamenii de ştiinţă realizează că, în anumite situaţii, ar fi bine ca nasul şi gura să fie acoperite şi când ne aflăm în propria locuinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pandemia naşte idei drastice, însă, unele dintre ele, deşi biazare la prima vedere, au şi explicaţii ştiinţifice. Cel mai bun exemplu e ultimul mesaj pe care doctorul Deborah Birx l-a transmis americanilor.
 
Coordonator al luptei cu noul coronavirus la Casa Albă, doctorul Birx e de părere că, în anumite situaţii, folosirea măştilor e o măsură înţeleaptă, inclusiv, când oamenii se află în propria locuinţă. Potrivit CNN, Birx a făcut această afirmaţie, vizându-i pe asimptomatici şi pre-simptomatici, responsabili pentru un număr foarte mare de infectări, după cum „Adevărul“ a explicat aici.
 
Doctorul Birx a subliniat că, având în vedere existenţă acestor două categorii, oamenii care locuiesc în casă cu persoane în vârstă sau cu probleme medicale deja existente trebuie să fie extrem de precauţi. Cu referire la această situaţie concretă, Birx a explicat că unii oameni trebuie să folosească masca şi în casă.
 
Oficialul de la Casa Albă a mai identificat o categorie din care fac parte potenţiali purtători ai noului coronavirus: cei care se întorc acasă din vacanţă! 
 
„Dacă aţi fost în vacanţă într-o zonă cu multe cazuri, la revenire, trebuie să-i protejaţi pe cei în vârstă şi pe cei cu comorbidităţi, gândindu-vă că sunteţi un potenţial bolnav. De aceea, trebuie să luaţi toate măsurile de precauţie, inclusiv purtarea măştilor în casă“, a adăugat doctorul Deborah Birx (foto, jos).
 
 
Statisticile confirmă pericolul infectării în casă
 
COVID-19 e o boală pe care o putem lua, într-adevăr, fără să ne părăsim propria locuinţă! 
 
Un studiu publicat de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a analizat în detaliu 5.706 de pacienţi, care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, şi peste 59.000 de persoane care au intrat în contact cu aceştia.
 
Rezultatele au arătat că mai puţin de 2% din contactele din afara locuinţei pacienţilor au luat virusul, în timp ce aproape 12% din contactele casnice ale pacienţilor au contractat boala.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: