Pentagonul recunoaşte: atacul cu dronă din august n-a ucis vreun militant ISIS-K din Kabul, ci zece civili nevinovaţi. „A fost o greşeală tragică”

Pentagonul recunoaşte: atacul cu dronă din august n-a ucis vreun militant ISIS-K din Kabul, ci zece civili nevinovaţi. „A fost o greşeală tragică”

Kabul / FOTO EPA-EFE

Pentagonul a recunoscut că atacul cu dronă din Kabul din luna august, în urma căruia o maşină a fost distrusă pentru că se credea că face parte dintr-o operaţiune a ISIS-K, s-a bazat pe informaţii greşite şi că 10 civili au fost ucişi dintr-o „greşeală tragică”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Generalul Frank McKenzie şi-a asumat vinovăţia pentru atac. Acesta şi-a oferit scuze şi a anunţat că autorităţile americane iau în considerare oferirea de compensaţii pentru rudele victimelor, scrie BBC.
 
„Noi am lansat atacul crezând sincer că va preveni o ameninţare iminentă la forţele noastre şi la oamenii pe care îi evacuam pe aeroportul din Kabul. A fost, însă, o greşeală tragică. Ofer scuzele mele sincere”, a spus McKenzie.
 
McKenzie şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru atac şi pentru consecinţele sale tragice.
 
Anterior, Pentagonul a susţinut că cel puţin un complice al ISIS-K şi trei civili au fost ucişi în atacul de pe 29 august. Lovitura a avut loc la câteva zile după un atac terorist asupra aeroportului din Kabul, în contextul haosului general al eforturilor de evacuare.
 
Serviciile de informaţii americane au urmărit maşina timp de opt ore, ajungând la concluzia că este utilizată de militanţii ISIS-K, ramura din Afganistan a Statului Islamic. De fapt, a recunoscut McKenzie, în maşina se afla o familie de zece persoane, dintre care şapte erau copii
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările