Orăşelul celor mai bogaţi oameni din istorie. Unde locuiesc miliardarii Jeff Bezos şi Bill Gates

Orăşelul celor mai bogaţi oameni din istorie. Unde locuiesc miliardarii Jeff Bezos şi Bill Gates

Fondatorul şi CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a devenit luni cea mai bogată persoană din istorie după ce averea sa a atins 105.1 miliarde de dolari, depăşind-o pe cea a lui Bill Gates.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, avea în 1999 100 de miliarde de dolari (net), în prezent aflându-se la o valoare de aproximativ 91.9 miliarde.
 
Ambii miliardari trăiesc în acelaşi oraş de pe malul mării din Medina, Washington, situat în afara oraşului Seattle. Cei doi nu sunt de departe singurii rezidenţi cu bani, printre locuitori aflându-se alţi superiori din Microsoft, antreprenori sau magnaţi din zona telecomunicaţiilor.
 
Business Insider a vizitat orăşelul pentru a descoperi ce îi atrage pe miliardari acolo.
 
Medina se află pe o peninsulă de-a lungul lacului Washington, fiind de multă vreme recunoscut ca refugiu pentru IT-iştii din zonă.
 

Accesul în oraş dinspre Seattle se face prin intermediul podului „Evergreen Point”, care cu o lungime de aproximativ 2.3 kilometri deţine recordul pentru cel mai lung pod suspendat din lume.

Oraşul are o vedere spectaculoasă asupra Lacului „Washington”, Seattle şi zona înconjurătoare, aproape toate casele de pe apă având doc şi plajă privată.

Medina a fost gândit în 2006 drept un „oraş al arborilor”, fiecare stradă având arbuşti pe de-o parte şi de alta, în timp ce casele se întrec în linii distincte de vegetaţie.

În spatele oficiului poştal din Medina un mural aminteşte de originile oraşului. Acesta a fost înfiinţat în 1891 şi a fost denumit după un oraş din Arabia Saudită.

Totodată, deoarece Merina este aproape în totalitate un oraş rezidenţial, singurele cumpărături se pot face din interiorul magazinului din clădirea oficiului poştal.

Majoritatea vilelor din oraş sunt păzite de porţi masive la intrare.

În faţa parcurilor se regăsesc „biblioteci de împrumut”, la care au acces toţi locuitorii.

Aflată în apropierea oficiului poştal, domeniul lui Jeff Bezos se întinde pe 5,3 hectare, în timp ce una dintre case ocupă 20.000 de metri pătraţi. Bezos a plătit în 1998 aproximativ 10 milioane de dolari pentru domeniu, în 2010 fiind nevoit să scoată din buzunar 28 de milioane pentru renovări.

Puţin mai departe locuieşte Bill Gates, a cărui casă ce se întinde pe 66.000 de metri pătraţi este plină cu tehnologie de ultimă oră.

În Medina se găsesc şi case de vânzare, cea din imagine costând aproximativ 7.2 milioane de dolari. Potrivit Business Insider, preţul mediu pentru o casă în oraş este 1.56 de milioane. 

Deşi Medina este plină de vile şi case extravagante, sunt şi oameni care preferă o locuinţă mai modestă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările